Junqueras reivindica ERC com l'únic partit que pot articular «la majoria del 80%»

El líder republicà assegura que les europees són una "oportunitat per tornar a derrotar la repressió amb tota Europa com a testimoni"

Oriol Junqueras, Marta Rovira i Raül Romeva, en una videoconferència a Badalona
Oriol Junqueras, Marta Rovira i Raül Romeva, en una videoconferència a Badalona | Marc Puig
NacióDigital
09 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:05h
El líder d'ERC i candidat a les eleccions europees, Oriol Junqueras, reivindica els republicans com "els únics" que poden articular políticament "la majoria del 80% estirant a banda i banda". En una carta adreçada a la militància des de la presó de Soto del Real a poques hores de l'inici de la campanya de les municipals i europees, assegura que "no n'hi ha prou" amb haver guanyat els comicis del 28-A perquè aquests eren només "la primera volta".

"Volem construir majories democràtiques, progressistes i republicanes als ajuntaments del país, com a pas indispensable en el projecte de construcció republicana, com ja vam fer a les eleccions de l'abril de 1931. Sabem que podem fer-ho i volem fer-ho bé", assegura el líder d'ERC, que també reivindica la importància de guanyar a Barcelona perquè el país "necessita que la capital sigui republicana" per avançar en el camí cap a la independència.

L'objectiu d'ERC és "tenyir de groc" el mapa de Catalunya aprofitant que, per primera vegada, és el partit que més candidatures ha presentat al territori. En concret, 807. "L'independentisme ha de conquerir les institucions per seguir creixent. Sabem que ho podem fer i n'estic convençut que ho farem", escriu. 

En paral·lel, demana també guanyar les eleccions europees a Catalunya per portar "la defensa de la democràcia i la llibertat" també a Europa, que considera que ha de "formar part de la solució". Davant l'auge de l'extrema dreta, Junqueras demana que Catalunya ha de tenir el rol de ser la "primera trinxera". "Ens correspon demostrar que la intolerància i la vulneració de drets no seran acceptats", afirma. Les europees, subratlla, són una "oportunitat per tornar a derrotar la repressió amb tota Europa com a testimoni". "Ens volen silenciats i els vots ens tornaran a donar veu", diu Junqueras.


 
Arxivat a