Valls es reivindica com l'única alternativa possible a «l'aliança Colau-Maragall»

El candidat de Ciutadans assegura que Barcelona necessita un canvi per fer front a "l'independentisme" d'ERC i al "populisme" dels comuns. Proposa fer una capital "catalana, espanyola i europea"

Manuel Valls ha obert la campanya electoral del 26-M al barri de Verdum de Barcelona.
Manuel Valls ha obert la campanya electoral del 26-M al barri de Verdum de Barcelona. | Roger Arnau
10 de maig del 2019
Actualitzat a la 1:50h
Manuel Valls ha assegurat que és "l'única alternativa possible" per fer un "canvi de veritat" a Barcelona i fer front a una "aliança entre el separatisme d'Ernest Maragall i el populisme d'Ada Colau" després del 26 de maig . El candidat de Ciutadans, que ha iniciat la campanya dels comicis municipals a la plaça Francesc Layret del barri de Verdum de la capital catalana, s'ha compromès a fer una nova Barcelona per a les noves generacions i ha demanat el vot als electors per "liderar un projecte de canvi potent, ple de noves idees, orientat al futur, il·lusionat i ambiciós".

Precisament, "la força del canvi" és el lema que ha escollit Manuel Valls per afrontar la campanya de les eleccions municipals del 26-M. L'alcaldable apadrinat per Ciutadans enfoca l'estratègia electoral enarborant la bandera de l'alternativa enfront dos enemics als quals vol abatre i que per ell són gairebé intercanviables: "l'independentisme" i el "populisme". El primer està encarnat per Maragall, el cap de llista d'ERC, el segon, per Ada Colau, la líder dels comuns. La voluntat de Valls de polaritzar la campanya és evident i es presenta com l'única opció constitucionalista que pot governar la ciutat.

En el seu programa, repeteix la idea d'una Barcelona "catalana, espanyola i europea": fer de la ciutat la cocapital d'Espanya és una de les seves propostes, com també reforçar el castellà i apostar pel que anomena un bilingüisme institucional. Això i la tolerància zero amb la inseguretat (eliminar el top-manta en 90 dies i dotar de més efectius per a la Guàrdia Urbana, amb un augment de la plantilla en 1.500 membres) són els punts forts del seu projecte. També promet sumar 10.000 habitatges assequibles el parc habitacional de la ciutat.

Arrimadas apadrina Valls

"La candidatura de Manuel Valls té tot el suport de Ciutadans, el principal partit de Catalunya, del partit que va guanyar les eleccions catalanes fa tot just un any", ha afirmat Inés Arrimadas que ha acompanyat el candidat a l'acte d'inici de campanya al districte de Nou Barris.  La líder del partit taronja ha insistit que "qui vulgui votar a Ciutadans el 26-M, votarà Manuel Valls". Arrimadas ha destacat que la llista de l'exprimer ministre francès és una candidatura transversal i ha afirmat que "els barcelonins tenen una oportunitat única per evitar que Barcelona caigui en mans de l'independentisme i del populisme de Colau".
 
Arrimadas ha apuntat que en aquestes eleccions només hi ha dos camins: "O bé una Barcelona tancada, de llaços grocs i utilitzada només com a centre d'operacions del separatisme o bé una Barcelona per a tothom, oberta al món i gestionada des del sentit comú", ha afirmat abans d'assegurar que "Colau ja té un preacord amb ERC i la resta de  partits independentistes".

Des que va anunciar la seva candidatura, Valls ha vist com canviava el context polític. Com li ha passat al partit que el va voler com a candidat, Ciutadans, Valls no comptava amb el "factor Sánchez". La caiguda del PP per la moció de censura, l'arribada del líder socialista a la Moncloa, la recuperació del PSOE i, ara, la victòria de l'estratègia sanchista per retenir el poder després del 28-A han deixat Valls i Albert Rivera fora de l'espai central. L'alcaldia, que un dia ell va creure que podia tocar amb les mans, ara sembla fugissera. 

De fet, quan Ciutadans va apostar per l'exprimer ministre socialista francès, la formació d'Albert Rivera estava convençuda que Valls era la clau per assaltar l'alcaldia de la capital catalana, però, de moment, les últimes enquestes situen la seva candidatura lluny de Colau i Maragall, per darrera de Collboni i sense millorar ostensiblement els cinc regidors que Ciutadans va aconseguir el 2015 amb Carina Mejías com a cap de llista.
 
Arxivat a