El PSC es reivindica com l'«únic vot» capaç d'evitar una alcaldia d'ERC a Barcelona

Els socialistes asseguren que Ada Colau va prometre una "revolució" que s'ha quedat en focs d'artifici

Prieto i Illa han presentat els cartells de les municipals
Prieto i Illa han presentat els cartells de les municipals | ND
09 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:58h
El PSC continua convençut que l'efervescència socialista a les eleccions del 28-A s'allargarà fins al 26 de maig per donar opcions al partit a guanyar els comicis a Barcelona. Jaume Collboni centrarà la seva campanya en la crítica a la gestió d'Ada Colau i també en la voluntat d'evitar que l'independentisme es faci amb l'alcaldia. En un contacte informatiu aquest dijous, el director de campanya de Collboni, Carlos Prieto, ha reivindicat els socialistes com l'"únic vot" capaç d'evitar que ERC arribi a l'alcaldia.

El lema de campanya de Collboni és "Tornem a ser Barcelona" i evidencia que els socialistes confrontaran la seva candidatura amb la de Barcelona en Comú. "Colau va prometre una revolució que s'ha quedat en focs d'artifici", ha valorat Prieto.

El secretari d'Organització del partit, Salvador Illa, ha fet una crida a evitar que Barcelona es converteixi en "trinxera de l'independentisme" i ha insistit que el resultat de les eleccions espanyoles els reforça. Els socialistes intentaran allargar l'efecte Sánchez durant les municipals i ​el president participarà en dos actes de campanya. El primer, aquest divendres a Nou Barris. També serà present a l'acte central a la Fabra i Coats el 23 de maig.

Els socialistes també comptaran amb la visita de set ministres del govern espanyol durant les dues setmanes prèvies a les eleccions: Josep Borrell, Reyes Maroto, José Luis Ábalos, Meritxell Batet, Teresa Ribera, José Guirao i Fernando Grande-Marlaska.

El PSC també vol reivindicar el seu històric domini de Barcelona. Una trajectòria que asseguren que els presenta com una candidatura "solvent", davant del "fracàs" dels comuns en matèria d'habitatge, seguretat i espai públic.

"L'Europa que vols"

Si una cosa funciona, el millor és no canviar-la. El PSC ha fet cas d'aquesta màxima i ha repetit la fórmula de l'eslògan a les eleccions espanyoles de cara a les europees, amb "L'Europa que vols".

Illa ha qualificat les europees d'"eleccions existencials" i ha demanat combatre "el populisme i el nacionalisme". El secretari d'Organització defensa que la victòria del 28-A li atorga "lideratge" a Sánchez a escala europea. 

Illa també ha reivindicat que el cap de llista del PSOE a les europees sigui un militant del PSC. L'encara ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell.
Arxivat a