Bou atribueix el triomf de l'ANC a la Cambra a l'esperit «colonitzador» de l'independentisme

El candidat del PP considera que el nom del "supercolpista Macià" ha de deixar els carrers de la ciutat i anar a "un bagul"

Josep Bou aquest dijous al Fòrum Europa.
Josep Bou aquest dijous al Fòrum Europa. | PP català
09 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:18h
El candidat del PP a les eleccions municipals de Barcelona del 26-M, Josep Bou, ha considerat "la pitjor notícia" la victòria de l'ANC a la Cambra de Comerç. L'alcaldable conservador ho ha atribuït al fet que el nacionalisme és "colonitzador" i que s'ha dedicat durant anys a dominar el teixit social: "Està tot penetrat". Bou ha afirmat que el triomf independentista serà molt negatiu perquè "l'ANC és divisió i fractura".
 
En una intervenció davant el Fòrum Europa, Bou ha titllat Francesc Macià de "supercolpista pitjor que Companys" i ha assegurat que si és alcalde, posarà el seu nom "en un bagul". Ho ha dit en relació als canvis de nom als carrers, criticant que es treguin uns noms per posar-ne d'altres: "Jo no demano que es posi José Calvo Sotelo a la plaça de Francesc Macià. Jo proposo el de Montserrat Caballé".  

L'alcaldable del PP ha afirmat que la seva llista és "l'única que no inclou ningú que sigui socialista o nacionalista", una llista que no té "ningú que hagués votat sí-sí el 9-N", en clara referència a la candidatura que encapçala Manuel Valls. Ha assegurat que el PP és "necessari" al consistori perquè, "sense el PP, no hi ha suma per una majoria constitucionalista". En un altre atac a Valls, ha preguntat al candidat de Ciutadans amb qui estaria si juguessin a futbol la selecció espanyola i la francesa: "Jo estaria amb la selecció espanyola. Amb qui estaria ell?".

Ha anunciat en l'inici de l'acte que parlaria en castellà perquè en la majoria dels actes dels darrers dies ho ha fet en català. "Variem una mica", ha dit, "hem de normalitzar les coses". Bou s'ha presentat a si mateix com "una persona acostumada a pagar nòmines cada mes", cosa que no poden dir tots els candidats, ha asseverat. 

El millor alcalde, de l'època romana

Preguntat sobre qui considera que ha estat el millor alcalde de Barcelona en la seva història, Josep Bou ha contestat que "devia ser de l'època romana". Després d'uns moments de silenci, ha dit que els anys dels Jocs van suposar un canvi positiu i ha esmentat l'entesa entre l'alcalde Pasqual Maragall i el president del COI Juan Antonio Samaranch i l'aliança que van teixir totes les institucions catalanes. 

Bou ha proclamat que vol defensar tres valors: "l'enteniment i la tolerància", recuperar els "valors d'afecte i fraternitat que el separatisme ha fracturat" i construir de nou "ponts afectius amb la resta d'Espanya". Ha demanat "que tornin les banderes als màstils".   

Lloguers a 300 euros

Bou ha anunciat un seguit de mesures que faria si fos elegit. Ha proposat fer 8.000 habitatges en vuit anys, a un preu de lloguer de 300 euros, titllant de "desastre" la política d'habitatge d'Ada Colau. Ha proposat incrementar la plantilla de la policia muniicpal en 1.200 efectius. Ha promès crear 60.000 empreses en quatre anys. Actualment, obtenir una llicència costa prop de 200 dies i el candidat conservador ha assegurat que es podrà crear una empresa en un mes.

El president del PP català, Alejandro Fernández, ha presentat l'orador, a qui ha definit com a candidat "popular, no populista", un home que coneix els problemes reals de la gent i que s'aixeca cada dia ben d'hora per "aixecar la persiana". Ha afirmat que és un "inconformista" que, aliè a la política clàssica, va decidir donar un pas endavant per plantar cara a l'independentisme. Fernández ha dit que "Barcelona és prou forta per resistir quatre anys de govern d'Ada Colau, però vuit anys no".