El Sindicat de Llogaters acusa de mòbing immobiliari una exconsellera de la Generalitat

Una parella de veïns de Molins de Rei assegura que Carme Figueras els ha intimidat per aconseguir que marxessin d'un pis propietat del seu tiet, l'exconsellera ho nega i un jutjat de Sant Feliu de Llobregat ha arxivat provisionalment la denúncia

Una imatge de l'immoble de Molins de Rei
Una imatge de l'immoble de Molins de Rei | Sindicat de Llogaters
08 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:19h
El Sindicat de Llogaters ha fet pública l'acusació de mòbing immobiliari d'una parella de veïns de Molins de Rei contra l'exconsellera de Benestar Social i Família Carme Figueras i el seu tiet, propietari del pis on viuen els afectats, Nerea Martí, la seva parella i un menor d'edat al seu càrrec. Figueras va ser consellera de la Generalitat pel PSC durant sis mesos el 2006.

Martí va presentar una demanda per assetjament immobiliari contra el titular i el seu entorn, però el jutjat d'instrucció número 7 de Sant Feliu de Llobregat va decidir arxivar-la provisionalment el 2018.

El conflicte va començar el febrer del 2017 quan al pis propietat del tiet de Figueras hi van aparèixer unes humitats. Martí les atribuïa a un tancament instal·lat pel titular però la justícia va eximir de responsabilitats el propietari.

El jutge tampoc va donar la raó a l'oncle de Figueras, que argumentava que les humitats podrien estar provocades pels inquilins. El jutjat, en canvi, va assenyalar que la causa eren obres fetes a l'estructura de l'edifici. Anteriorment, el propietari de l'immoble ho era de tot el bloc però actualment només posseeix tres pisos. La impossibilitat de provar el moment en què es van fer les obres fa que sigui la comunitat qui hagi de fer-se càrrec dels desperfectes. Amb tot, els veïns asseguren que la propietat no els ha exigit que executin la sentència.

Ara, Martí ha presentat un recurs a l'Audiència provincial i assegura que compta amb el suport de la comunitat de veïns. El Sindicat de Llogaters també dona suport als afectats.

Els veïns denuncien "intimidació" i Figueras es defensa

A partir d'aquí, el següent episodi arriba l'abril del 2018 quan, segons la veïna, durant una inspecció tècnica de l'edifici per part de l'administració pública, Figueras -que actualment és consellera del Consell Audiovisual de Catalunya- va presentar-se a l'immoble sense identificar-se i, un cop dins, va reivindicar el seu dret a entrar al pis. Un fet que, segons el Sindicat de Llogaters, vulnera la inviolabilitat del domicili. A més, el sindicat acusa Figueras d'"intimidar la família". "Ens han volgut fer fora", diu Martí.

De fet, el contracte de lloguer va expirar el 7 d'abril però ha quedat renovat de facto. Les dues parts no han firmat cap paper però els llogaters han pagat dues mensualitats des d'aleshores, que han estat acceptades per la propietat. 

NacióDigital ha contactat amb Figueras, que nega els fets relatats pel Sindicat de Llogaters i argumenta que en cap moment la propietat ha presentat una denúncia per demanar el desnonament dels arrendataris.