Buch respon per carta a Colau: assegura que l'activitat dels Mossos s'ha incrementat a Barcelona

El conseller d'Interior demana a l'alcaldessa no incloure les polítiques de seguretat en "debats partidistes allunyats de l'objectivitat"

Buch, en una imatge d'arxiu
Buch, en una imatge d'arxiu | ACN
NacióDigital
07 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:46h
El conseller d'Interior ha respost la carta que l'alcaldessa de Barcelona li ha enviat acusant el departament de reduir la presència dels Mossos d'Esquadra a Barcelona. Buch reconeix la insuficiència d'efectius a la capital catalana però la fa extensiva al conjunt del país i l'atribueix a les conseqüències de la crisi econòmica.

Buch demana a Colau "fets i no paraules" i assegura que l'activitat dels Mossos a la ciutat ha incrementat aquest 2019. El conseller xifra en un 11,75% l'increment de les detencions practicades per agents de la policia catalana i també defensa que els Mossos han dut a terme més investigacions.

A més, afirma que l'actuació dels Mossos ha permès tancar 150 pisos per casos relacionats amb el crim organitzat i parla de "detencions de membres d'organitzacions vinculades a l'extremisme radical".

El conseller defensa la necessitat d'una bona coordinació entre les dues administracions i considera que ja s'està treballant en aquest sentit. Buch cita com a exemple les reunions periòdiques entre el comissionat de Seguretat de l'Ajuntament, Amadeu Recasens, i el director dels Mossos d'Esquadra, Joan Andreu Martínez. 

Buch també posa l'accent en la tasca de prevenció i record al'impuls del programa Polièdric, destinat a evitar que els menors no acompanyats caiguin en la delinqüència.

Evitar "debats partidistes"

Sobre les crítiques de Colau a la manca de presència policial, Buch defensa que els Mossos mantenen actives patrulles de suport a 34 punts de la ciutat i també assegura que la policia catalana està complint les peticions de l'Ajuntament per actuar contra la venda ambulant i també pels aldarulls provocats per aficionats del Liverpool el passat 1 de maig.

Per tot plegat, el conseller defensa que ni Mossos ni Guàrdia Urbana "s'han quedat de braços creuats" i demana a Colau mantenir les polítiques de seguretat fora de "deabts partidistes allunyats de l'objectivitat".

Carta Alcaldessa by naciodigital on Scribd

Arxivat a