JxCat preveu que Forn participi en tres actes de campanya des de Soto del Real

La formació insisteix que té "opcions de guanyar" a Barcelona i focalitzarà la recta final cap a les eleccions sota el concepte de "canvi" després de quatre anys d'Ada Colau

Presentació de la campanya de Junts per Catalunya a Barcelona
Presentació de la campanya de Junts per Catalunya a Barcelona | Julio Díaz / Junts per Catalunya
07 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:26h
"Creiem en Barcelona!". Aquest lema, amb exclamació i al costat de les fotografies de Quim Forn i d'Elsa Artadi, és l'escollit per Junts per Catalunya (JxCat) de cara a les eleccions municipals del 26-M a la ciutat de Barcelona. L'han revelat aquest dimarts Josep Rius i Mercè Homs, els encarregats de dirigir la campanya amb la qual el tàndem Forn-Artadi aspira a recuperar posicions a les enquestes i situar-se entre els favorits per governar la capital catalana. La imatge de la candidatura també inclou el lema "Barcelona, ciutat de vida!", també amb exclamació i amb el fons de color groc.

L'acte d'inici serà a l'edifici de la Fundació Antoni Tàpies, i també servirà de tret de sortida cap a les eleccions europees. Aquest divendres hi haurà una roda de premsa de Forn des de Soto del Real, i la setmana vinent hi haurà una trobada a tres bandes -gràcies a la tecnologia- entre el candidat, Artadi i Puigdemont. En el míting final també hi ha prevista la intervenció de l'exconseller d'Interior. Les peticions ja s'han fet davant de la Junta Electoral Central (JEC), que en la campanya del 28-A va permetre que apareguessin els candidats de JxCat i d'ERC que són al centre penitenciari.

Rius ha constatat que les "motivacions de vot són completament diferents" entre les municipals i les europees, i ha subratllat que el context segueix sent "excepcional" amb la presó, l'exili i el judici de l'1-O que hi ha al Tribunal Suprem. En aquest context, els eixos són tres per optar a la victòria a Barcelona: "Junts, canvi i futur". L'excap de gabinet de Carles Puigdemont i Quim Torra ha indicat que la ciutat "necessita un canvi urgent". "Hi ha un consens: els últims quatre anys han estat de mala gestió. Es necessita un canvi i no un recanvi", ha remarcat el director de campanya de Barcelona.

"Opcions per guanyar"

Preguntats per les enquestes, Rius ha apuntat que hi ha "opcions per guanyar" les municipals. "Estem convençuts que arribarem al dia de les eleccions disposats a plantar cara i a guanyar-les", ha recalcat. Homs, a banda, ha explicat que en campanya també hi tindrà una presència destacada Laura Masvidal, dona de Forn, que ja ha participat en actes de JxCat per fer de veu de l'exconseller. En aquests actes, ha apuntat la presidenta del PDECat a Barcelona, ha apuntat que hi ha "molta presència" de persones que volen anar a veure una "candidatura potent".

"Això es respira. Hi ha un projecte potent i Artadi l'explica molt bé", ha assenyalat Homs, que ha demanat tenir una visió "a vint anys vista". Rius ha destacat el perfil transversal de la llista, que inclou dirigents de perfil convergent -Neus Munté-, exalts càrrecs del PSC -Ferran Mascarell- i exmilitants d'ERC -Sergi Blàzquez, impulsor de la plataforma Drets-. "Barcelona necessita revertir la situació dels últims quatre anys i tenir capacitat de gestió", ha remarcat Rius, que ha destacat el "lideratge" d'Artadi.
Arxivat a