Barcelona tindrà un centre pioner per a menors no acompanyats a la Zona Franca

La DGAIA anuncia que l'equipament tindrà capacitat per a quaranta joves i té l'objectiu d'oferir-los un punt d'acollida quan arribin a Barcelona

Menors no acompanyats
Menors no acompanyats | ACN
NacióDigital
07 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:46h
La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) ha anunciat que inaugurarà el juny un centre pioner d'atenció a menors no acompanyats a la Zona Franca de Barcelona. Es tractarà d'un Centre d'Atenció Immediata (CAI) amb capacitat per a 40 persones que vol oferir un punt d'acollida als joves quan arribin a Barcelona i evitar així que hagin de fer nit a les comissaries de policia.

La DGAIA també els identificarà abans d'enviar-los a un centre d'acollida i disposarà d'un espai per als que no vulguin ser traslladats a un d'aquests equipaments. Les identificacions dels joves seran assumides pels Mossos d'Esquadra. També hi haurà una parella d'educadors socials i una parella d'integradors socials les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any. 

La DGAIA assegura que ha dissenyat el centre pensant en els adolescents amb ''dinàmiques de carrer'' que són ''refractaris'' a entrar al sistema de protecció a la infància i amb els quals es vol crear un vincle amb el sistema públic d'atenció.
Arxivat a