Colau retreu a Buch haver reduït la presència de Mossos d'Esquadra a Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona exigeix per carta al conseller d'Interior "accions urgents" i retreu que no hi hagi un "dimensionament adequat" de la policia catalana a la ciutat

Colau i Buch en una imatge d'arxiu
Colau i Buch en una imatge d'arxiu | ACN
07 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:24h
Conscient que la seguretat a Barcelona serà un dels grans debats de la campanya de les eleccions municipals, l'alcaldessa, Ada Colau, ha enviat una carta al conseller d'Interior, Miquel Buch, per retreure al departament d'Interior que hagi reduït la presència d'agents dels Mossos d'Esquadra a la capital catalana. 

Colau insisteix en la demanda constant de disposar de més agents de la policia catalana a Barcelona i recorda que les jubilacions no es cobreixen des de fa deu anys. A més, recorda el compromís dels Mossos per formar part del pla de xoc contra el repunt de delictes contra el patrimoni a Ciutat Vella i assegura que els últims mesos l'Ajuntament ha rebut queixes dels veïns per la "reducció de la presència" de Mossos d'Esquadra al dispositiu i també per "demores o manca de resposta" a les seves trucades. 

Inacció amb els aldarulls dels hooligans

Al llistat de greuges, l'alcaldessa també menciona l'actuació policial contra els aldarulls que els seguidors del Liverpool van provocar l'1 de maig a l'entorn de la plaça Reial, on assegura que els Mossos "no van arribar a temps". També retreu a Buch que el darrer cap de setmana la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària van haver de suspendre el dispositiu especial contra la venda ambulant al front marítim per "manca de suport" dels Mossos.

Colau demana a Buch més col·laboració entre administracions en matèria de seguretat, a nivell tècnic i polític, i li retreu la seva absència a la reunió de la Junta de Seguretat Local de l'abril.

L'alcaldessa també assegura que aquest dilluns l'Ajuntament va haver d'anul·lar una reunió sobre seguretat amb els veïns del carrer Riera Baixa perquè cap representant d'Interior havia confirmat la seva assistència a la trobada.

Colau acaba la carta demanant a Buch "accions urgents" per garantir un "adequat dimensionament" dels recursos dels Mossos d'Esquadra a Barcelona.

 

Carta d'Ada Colau a Miquel Buch by naciodigital on Scribd

Arxivat a