Collboni fa una crida a impedir un pacte entre Colau i Maragall

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona planteja eliminar la taxa d'inici d'activitat econòmica per aconseguir 10.000 nous autònoms a Barcelona

Collboni, a Foment del Treball
Collboni, a Foment del Treball | Foment del Treball
07 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:13h
Aconseguir el suport de progressistes i moderats per evitar un acord de govern entre Barcelona en Comú i ERC a Barcelona. Això ha demanat aquest dimarts el candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, en un esmorzar informatiu a la seu de Foment del Treball. Collboni ha insistit en la necessitat de "passar pàgina del procés i del mal govern de Colau". "Barcelona ha de ser una àgora, no una trinxera", ha apuntat.

El candidat socialista s'ha presentat com "l'alcalde que la ciutat mereix" i ha parlat de presidents i alcaldesses que només governen "per una part de la ciutat o contra una part de la ciutat".

Sobre la possibilitat de pactes postelectorals, Collboni s'ha compromès a dialogar amb tothom, "menys amb els extremistes". El candidat ha evitat donar noms i cognoms però ha criticat el govern de Colau per ser "incapaç d'arribar a acords". A més, ha retret a l'alcaldessa que trenqués el pacte de govern amb el PSC per "la pressió de l'independentisme". Preguntat sobre la possibilitat d'arribar a acords amb Barcelona en comú, Collboni s'ha limitat a dir que té "confiança zero" en Colau.

Eliminar impostos el primer any d'activitat

A la seu de la patronal, Collboni ha reivindicat una Barcelona business friendly i ha presentat una de les propostes centrals del seu programa econòmic. Collboni vol eliminar els impostos i taxes relacionades amb l'inici d'una nova activitat econòmica i que els nous negocis no els hagin de pagar durant el primer any. "Pagar impostos sí, però quan l'activitat funcioni", ha defensat.

En aquest sentit, l'alcaldable del PSC s'ha marcat l'objectiu d'aconseguir 10.000 nous autònoms a Barcelona durant el proper mandat.

Collboni també ha avançat que doblarà el pressupost de la marca Barcelona, és a dir, de totes aquelles polítiques destinades a publicitat la capital catalana a l'exterior, en aquest cas amb l'activitat econòmica com a protagonista. El candidat, a més, s'ha compromès a "afavorir" que s'estableixin noves "àrees econòmiques" a la ciutat i ha posat d'exemple el 22@. 

El compromís arriba després que el govern d'Ada Colau arribés a un acord amb entitats veïnals, universitats i empreses per redefinir l'anomenat "districte de la innovació" de Barcelona a través del procés participatiu Repensem el 22@.

El compromís inclou donar més importància a l'habitatge públic, prioritzant el de lloguer, potenciar l'activitat econòmica en espais industrials del Poblenou que encara no s'han transformat, protegir el patrimoni industrial del barri i crear un corredor verd entre el Poblenou i el Besòs. Tot plegat després que les entitats veïnals denunciessin reiteradament el 22@ com a factor de foment de l'especulació urbanística.

Sintonia amb Sánchez

Durant aquests dies de precampanya, Collboni reivindica la seva candidatura com la millor opció per tenir una bona sintonia entre l'Ajuntament de Barcelona i la Moncloa. La victòria del PSOE el 28-A fa que el PSC sigui l'única opció de tenir un govern del mateix color que l'espanyol a Barcelona.

Aquest dimarts, la ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, ha acompanyat Collboni a Foment del Treball i ha qualificat Barcelona i el conjunt de Catalunya de "far" de l'economia espanyola.

"Durant els 100 primers dies com a alcalde, demanaré una entrevista amb Sánchez per plantejar-li l’agenda Barcelona", ha assegurat. Una reunió, que segons Collboni, hauria de servir per abordar les inversions estatals en infraestructures i la lluita contra el canvi climàtic. 
Arxivat a