Foment fitxa Campuzano i exalts càrrecs de PP i PSOE com a assessors

Sánchez Llibre incorpora també l'exministre socialista Valeriano Gómez i l'exportaveu adjunt dels populars Vicente Martínez-Pujalte

Carles Campuzano, a la tribuna del Congrés.
Carles Campuzano, a la tribuna del Congrés. | Congrés
06 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:03h
Foment del Treball ha aprovat aquest dilluns el nomenament de quatre consellers assessors d'afers públics. Es tracta de Carles campuzano, exdiputat del PDECat al Congrés; l'exministre socialista de Treball Valeriano Gómez;, l'exdiputat del PP Vicente Martínez-Pujalte, i l'advocat Manel J. Silva, soci consultor del bufet Roca Junyent. Carles Campuzano va ser el principal damnificat polític de l'elaboració de llistes de Junts x Catalunya després d'una llarga trajectòria a l'hemicicle. 

Sánchez Llibre ha explicat els fitxatges com una iniciativa per reforçar el component de lobby útil que ha de tenir la patronal, i consolidar la pluralitat i el ventall representatiu de l'entitat empresarial. Foment vol disposar d'un bon equip que conegui a fons els processos legislatius que afecten els diferents sectors econòmics. Cap d'ells rebrà remuneració per aquesta tasca d'assessoria. 


La "màxima moderació" 

La patronal ha reunit la seva executiva aquest dilluns i ha reclamat aquest dilluns "estabilitat, la màxima moderació en els seus plantejaments econòmics i fiscals" al nou govern que constitueixi Pedro Sánchez. El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha defugit emetre cap consigna sobre política de pactes al Congrés, però sí que ha animat a "grans pactes d'estat en tots els àmbits". 

El líder de Foment ha demanat a Sánchez que dugui a terme les reformes estructurals que requereix l'economia espanyola, però fent-ho a través de la "concertació amb els agents socials". També ha emfasitzat en la necessitat d'una política fiscal "que no sigui lesiva pels interessos empresarials". 

Antoni Abad, nou vicepresident 

L'executiva de Foment del Treball, reunida aquest dilluns, ha completat l'organigrama de la directiva, amb la designació de vuit vicepresidents nous, entre els quals hi ha Antoni Abad, el president de la Cecot, que es va reintegrar recentment a Foment, d'on havia estat expulsada l'any passat. D'aquesta manera, Abad es reincorpora a la direcció patronal, però ho fa, a més, en qualitat de vicepresident, el que tanca definitivament la crisi passada.

Neutralitat a la Cambra

Sánchez Llibre ha refermat la "neutralitat" de Foment del Treball en les eleccions de la Cambra de Comerç: "Tenim socis en les candidatures de Tusquets, Crous i Masià, i no volem cap tipus d'interferència en aquest procés". Sobre si les eleccions camerals estan polititzades, el president de Foment no ha volgut opinar: "Foment no està polititzat i no entrem en aquestes consideracions".