Casado exigeix a Sánchez que no negociï la investidura amb l'independentisme

El líder del PSOE arrenca la ronda de contactes posterior al 28-A amb el màxim dirigent del PP, que l'avisa que farà una oposició "ferma i responsable" davant d'un govern "dèbil"

Pedro Sánchez i Pablo Casado, aquest dilluns a la Moncloa
Pedro Sánchez i Pablo Casado, aquest dilluns a la Moncloa | ACN
06 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:18h
Pedro Sánchez ha arrencat la ronda de contactes posterior a les eleccions espanyoles del 28-A amb la presència de Pablo Casado, líder del PP, a la Moncloa. Casado, que es troba en una situació interna molt delicada pel mal resultat a les urnes i la imminència d'uns comicis autonòmics i locals amb males perspectives per al seu partit, ha plantejat una exigència al líder del PSOE: que no depengui dels partits independentistes. "No posarem cap impediment a una proposta d'investidura si no depèn d'ells", ha indicat.

"Li he demanat que no depengui dels independentistes, que Espanya no depengui d'aquells que no defensen la igualtat dels seus ciutadans", ha remarcat Casado.  "Anem cap a una legislatura amb un govern dèbil que tindrà el PP al davant fent una oposició ferma i responsable", ha apuntat el màxim dirigent de la formació conservadora, tocat després d'haver perdut més de la meitat dels escons i qüestionat per aquells dirigents més moderats que li retreuen haver estat indulgent amb Vox.

De cara a les eleccions del 26-M, el líder del PP ha apuntat que cal "evitar contraprestacions" cap als partits nacionalistes perquè "avantposen" els interessos de les seves respectives comunitats autònomes. Casado ha indicat que, més enllà de les "discrepàncies", existeix un "sentit d'Estat" a l'hora d'arribar a acords sobre qüestions que transcendeixin les pugnes partidistes. "Nosaltres volem liderar l'oposició, de manera que no facilitarem la investidura", ha clarificat just després.

Acord amb Ciutadans?

"Els nacionalismes acaben trencant la igualtat entre els espanyoles. Tant el PP com el PSOE ho han assenyalat", ha apuntat Casado, que ha moderat el to amb Sánchez sempre i quan no arribi a cap acord amb l'independentisme. "No volem que es repeteixin escenes que s'han dut a terme en els últims mesos", ha assenyalat Casado, que ha remarcat com els 123 escons del PSOE són el principal motiu de la seva debilitat. Ha considerat, això sí, que no hi haurà traves perquè Sánchez sigui investit.

"No hem aprofundit en pactes, però considerem que una cosa és la debilitat -es tenen menys escons que en governs precedents- i l'altra que es depengui de segons quins partits. Podem entendre que altres partits que defensen la Constitució i la unitat d'Espanya li puguin fer costat", ha destacat Casado, en unes paraules que es poden interpretar com un hipotètic suport de Ciutadans a Sánchez.