Benítez, sobre la petició de presó provisional: «No entenc tanta pressa»

Les acusacions demanen a l'Audiència presó preventiva per a ell fins que no hi hagi una sentència ferma

L'exprofessor dels Maristes Joaquim Benítez amb la cara tapada
L'exprofessor dels Maristes Joaquim Benítez amb la cara tapada | ACN
NacióDigital
06 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:10h
L'exprofessor dels Maristes Joaquim Benítez, condemnat a 21 anys i nou mesos de presó per abusar sexualment de quatre alumnes, ha expressat, durant una vista a l'Audiència de Barcelona per sol·licitar que ingressi provisionalment a la presó, que no entén "les presses" de les acusacions perquè sigui reclòs, ha explicat l'advocada Ester García.

Aquest dilluns s'ha celebrat una compareixença a la Secció 21 de l'Audiència sobre la situació de Benítez un cop condemnat, després que les acusacions instessin el seu ingrés a la presó de manera preventiva a l'espera que la sentència sigui ferma, tot i que el tribunal no preveu prendre la decisió aquest dilluns.

Per això, Benítez, que ha estat present en la compareixença, ha pogut sortir pel seu propi peu una mitja hora després, sense fer declaracions als mitjans en cap moment, i portant la cara tapada amb un passamuntanyes com ja ha fet en anteriors ocasions. Ester García, advocada de Manuel Barber, pare d'una les víctimes, ha explicat als mitjans que la sala no ha pres la decisió aquest dilluns "per motius d'agenda" dels ponents, i ha dit que possiblement es decideixi aquest dimarts i es citi les parts per comunicar-ho, inclòs Benítez.

Ha detallat que, en la compareixença, Benítez ha fet ús d'un torn de paraula per recordar que havia demanat perdó a les víctimes i que havia reconegut els fets -només dos dels quatre casos-, a més de lamentar "les presses" que tenen les acusacions perquè ingressi a la presó.

Perplexitat entre les víctimes

Manuel Barbero ha declarat als mitjans que l'ha sorprès que l'exprofessor no hagi ingressat aquest mateix dilluns a la presó, i ha criticat que "davant l'atrocitat que ha fet aquest home" s'hauria d'haver estat més contundent, i que ja hauria d'estar en presó. "Esperem que en aquestes 24 hores Joaquim Benítez no s'escapoleixi, si no, el descrèdit de la justícia seria terrible", ha lamentat, ja que perquè les víctimes suposa un dia més d'angoixa.

L'advocat de Benítez, Josep Maria Asbert, té previst presentar aquesta setmana recurs d'apel·lació davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i després cap recurs davant del Tribunal Suprem, de manera que de moment la sentència és ferma i no es pot executar.

Per això, la Fiscalia, les quatre acusacions particulars i l'Ajuntament de Barcelona van presentar sengles escrits la setmana passada sol·licitant la compareixença de Benítez per acordar mesures cautelars, després de conèixer la sentència que el condemna a gairebé 22 anys de presó.

Argumenten risc de fuga a causa de l'elevada pena sol·licitada

A la vista d'aquest dilluns, totes les acusacions, inclosa la Generalitat, que s'ha adherit a les peticions, han sol·licitat l'ingrés immediat a la presó preventiva de l'exdocent, argumentant el risc de fuga a causa de l'elevada pena sol·licitada.

Durant la compareixença, han posat l'accent en el risc de reincidència, a l'estar en llibertat i poder tenir contacte amb nens, i que no té feina ni cap arrelament.

Així mateix, han subratllat que no ha quedat demostrat l'argument que Benítez estigui a càrrec del seu germà, que té una incapacitat laboral, han explicat fonts jurídiques.

En canvi, la seva defensa ha esgrimit que Benítez sempre ha complert amb les mesures cautelars que li han imposat, com les compareixences periòdiques en seu judicial, mentre ha estat investigat, i que les condicions no han canviat.

L'Audiència el va condemnar per quatre delictes d'abús sexual, dos continuats, en considerar provat en la seva sentència, que es va notificar el 29 d'abril, que Benítez va aprofitar la seva condició de professor d'educació física de col·legi dels Maristes, on va treballar de 1999 a 2011, per abusar de quatre alumnes en diverses ocasions en un despatx propi amb una llitera, entre els anys 2006 i 2009.
Arxivat a