L'ANC aprova un full de ruta d'unilateralitat i unió estratègica amb els partits

Elisenda Paluzie avisa les forces independentistes que després d'un nou resultat republicà a les urnes "no hi haurà excuses" per a la DUI

Assemblea General ordinària de l'ANC a Tarragona
Assemblea General ordinària de l'ANC a Tarragona | ACN
05 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:59h
No hi ha més via que la unilateral. I no hi ha més camí que un full de ruta d'unitat estratègica entre partits, institucions i la ciutadania mobilitzada que aposti per tirar endavant la independència. Aquestes han estat les dues principals conclusions que s'han desprès de la setena assemblea ordinària de l'ANC, que s'ha celebrat aquest diumenge a la Tarraco Arena de Tarragona, davant de centenars de socis. 

El full de ruta s'ha presentat enmig d'una important voràgine mediàtica, entre dues eleccions, i aposta clarament per forçar els partits i les institucions a repetir la declaració unilateral d'independència (DUI), si així ho reafirmen els ciutadans a les urnes en unes properes eleccions al Parlament. El full de ruta estat aprovat per una important majoria dels socis.

Reclamar la DUI després d'unes noves eleccions

La culminació de la via unilateral ha estat el principal debat que hi ha hagut internament dins l'Assemblea durant els últims mesos. Segons el sector més proper a la presidència, i ara aprovat pels socis en assemblea general, cal fer efectiva una nova declaració d'independència des del Parlament o per l'Assemblea de Càrrecs Electes. La ponència aprovada planteja reclamar la DUI, en cas que unes properes i imminents eleccions catalanes siguin "indubtablement independentistes" i assoleixin més de la meitat dels vots al Parlament de Catalunya. Segons l'ANC, hi ha possibilitats reals que es convoquin aquestes eleccions a la tardor per falta "d'estratègia comuna per assolir la independència".