Maragall guanyaria a Barcelona, amb Colau molt a prop

Una enquesta publicada per El Nacional dona la victòria a ERC, que obtindria 10 regidors, per davant de Barcelona en Comú amb 9 i el PSC amb 8, mentre que la CUP i Barcelona és Capital-Primàries no entrarien al consistori

Ernest Maragall, en una foto d'arxiu
Ernest Maragall, en una foto d'arxiu | Marc Puig
NacióDigital
03 de maig del 2019
Actualitzat el 04 de maig a les 8:07h
Una enquesta publicada aquest divendres per El Nacional dona la victòria a les eleccions municipals de Barcelona a ERC, que obtindria 10 regidors. Ernest Maragall tindria molt a prop Barcelona en Comú, ja que la candidatura d'Ada Colau n'aconseguiria 9. Els republicans, doncs, obtindrien el doble de regidors que en l'actual mandat, mentre que els comuns en perdrien 2.

En tercer lloc hi hauria el PSC, que entraria a l'Ajuntament amb 8 representants, mentre que Valls seria quart amb 7. Mentrestant, Junts per Catalunya s'hauria de conformar amb el cinquè lloc i només 4 regidors, perdent-ne cinc respecte dels 9 actuals. 

L'aposta del PP per Josep Bou aconseguiria que els populars retinguessin els 3 regidors actuals al consistori, mentre que l'enquesta preveu que ni la CUP ni Barcelona és Capital-Primàries obtinguin prou vots per tenir representació a l'Ajuntament. 

Amb aquests resultats, ERC quedaria a onze diputats de la majoria i per arribar-hi necessitaria per força constituir un govern municipal amb altres aliats o bé intentar governar en solitari i suports puntuals.

L'enquesta s'ha fet per via telefònica a 800 persones entre el 29 d'abril i el 2 de maig, tenint en compte la seva edat, sexe i el districte de  Barcelona on viuen. 
Arxivat a