Detecten un brot de xarampió a Rubí

Són quatre persones que van ingressar al Consorci Sanitari de Terrassa

03 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:06h
La Conselleria de Salut ha detectat un cas de xarampió a Rubí. Es tracten de quatre persones, un adult i tres nens, originaris d'Equador, tal com ha avançat El País aquest divendres i que han confirmat fonts del Consorci Sanitari de Terrassa a NacióDigital. Els quatre ja han rebut l'alta mèdica. 

Amb aquest cas ja són 30 les incidències que actualment s'han registrat aquest 2019 a Catalunya, tal com han detallat fonts de Salut i han determinat que també se'n té coneixement d'un altre "petit brot" al Penedès. Aquesta trentena de casos són "importats o relacionats amb un cas important" i de des Salut han assenyalat que "tots els casos no estan correctament vacunats". L’edat mitjana ha estat de 29,3 anys -de 5 mesos a 58 anys-.

Del total de confirmats, nou han requerit hospitalització. Tot i així, han recalcat que la situació "no és alarmant" i que estan "vigilants" per si cal actuar "en qualsevol moment". D'altra banda, han recordat que un brot de xarampió no es dona per "eradicat fins 42 dies després".  

Salut ha informat que el 2018 les dades de vacunació van ser "altes", amb la cobertura del 94,1% a la primera dosi i del 91,5% a la segona. Aquest mateix any va haver-hi una incidència de 0,41 casos per 100.000 habitants, amb un total de 31 afectats, tots importats o relacionats amb casos d'altres països.