Foment del Treball reitera la seva «neutralitat» en les eleccions a la Cambra

L'organització que presideix Josep Sánchez Llibre respon a la proposta de Crous de consensuar les sis places que tenen les patronals en el ple cameral

Josep Sánchez Llibre, president de Foment.
Josep Sánchez Llibre, president de Foment. | ACN
03 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:13h
Foment del Treball ha reiterat aquest divendres la seva posició de "neutralitat" absoluta respecte de les candidatures que concorren a les eleccions de la Cambra de Barcelona. La patronal catalana, presidida per Josep Sánchez Llibre, considera que "la neutralitat és la posició més adient davant les eleccions de la institució cameral, i més quan ja s’ha obert el termini establert per efectuar el vot".

D'aquesta manera, Foment respon a la iniciativa de la candidatura d'Enric Crous de demanar a les patronals (Foment i Pimec) de consensuar les sis places que tenen en el ple de la Cambra. Pimec ja ha comunicat que veu bé la iniciativa d'acordar aquestes sis vocalies. 

El procés electoral a la Cambra de Comerç ha aconseguit una gran atenció mediàtica i es produeix enmig d'una batalla entre quatre candidatures senceres en què moltes entitats econòmiques i socials han expressat les seves preferències. Competeixen les llistes que lideren Carles Tusquets, Enric Crous, Ramon Masià i una que impulsen l'ANC i el Cercle Català de Negocis. A més, la plataforma de dones 50/50 concorre a diverses vocalies del plenari, format per 40 persones. 

L'anunci de la gran patronal no és un posicionament irrellevant. En el si de la gran empresa és on Carles Tusquets disposa de més suports, però no hi ha una posició unànime a Foment. D'altra banda, la Pimec no amaga les seves simpaties envers l'alternativa que representa Enric Crous. Les eleccions que culminaran el 8 de maig elegiran 40 membres del ple, però quedaran encara vint places més, catorze a designar per grans empreses i sis per Foment i Pimec. 

Es vota per correu electrònic des de dijous fins al 7 de maig al matí, i amb vot electrònic presencial el dia 8 de maig. A diferències d'altres eleccions a la Cambra, tot indica que aquesta generarà una major mobilització, el que fa el resultat del tot incert.