Barcelona reclama ser la capital científica de l'Estat

La secretaria d'Estat d'Universitats reconeix la capital catalana com a Ciutat de la Ciència i la Innovació 2018

Pisarello reclama més inversions en equipaments científics
Pisarello reclama més inversions en equipaments científics | Europa Press
NacióDigital
05 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:21h
La secretaria d'Estat d'Universitats, Investigació, Desenvolupament i Innovació ha reconegut Barcelona com a Ciutat de la Ciència i la Innovació 2018. Un reconeixement que el primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha aprofitat per reclamar la "capitalitat científica" de Barcelona a l'estat espanyol.

La secretaria reconeix el "paper fonamental" que juguen les entitats locals en la cohesió dels agents que treballen per a la innovació i valora l'impuls d'infraestructures científiques i tecnològiques. Barcelona ha estat premiada en la categoria de ciutats de més de 100.000 habitants, juntament amb Castelló i Vigo.

Apofitant el reconeixement, Pisarello ha reclamat la capitalitat i també més finançament de l'estat a les infraestructures científiques de Barcelona i metropolitanes.

El primer tinent d'alcaldia ha reivindicat el pla de ciència de Barcelona impulsat durant aquest mandat, que ha permès incrementar un 86% els recursos destinats a aquest àmbit. Un cop rebuda la distinció, Pisarello ha assegurat que s'obre una possibilitat de "negociar" noves inversions estatals als equipaments científics barcelonins.
Arxivat a