Messi castiga el Liverpool i acosta el Barça a la final de la Champions (3-0)

Els blaugranes han vençut al Liverpool al Camp Nou a l'anada de les semifinals amb un argentí imperial

Leo Messi, en un dels moments del partit
Leo Messi, en un dels moments del partit | F.C. Barcelona
01 de maig del 2019
Actualitzat el 02 de maig a les 7:39h
Leo Messi és el millor jugador de la història. I punt. El Barça ha fet el primer pas per ser a la Final de la Champions 2019. El capità argentí, amb dos gols, i Luis Suárez han guiat l'equip en un partit que ha passat de la histèria als nervis, de l'electricitat a l'esfondrament i viceversa. Un pas de gegant per anar jugar la tornada a Anfield amb un coixí importantíssim. Els blaugranes han guanyat 3 a 0 al Camp Nou abanderats pel millor del món.

En una nit màgica de dimecres, els blaugranes han sortit a la gespa del temple de Les Corts sota la capitania número 100 de Leo Messi, el millor jugador de la història del futbol. L'afició del Camp Nou ha electritzat l'estadi des del primer minut i els jugadors han respost amb contundència. Els blaugranes han estat un vendaval durant el quart d'hora inicial, amb un Liverpool mantenint l'essència de tota la temporada i intentant enganxar un contracop a la mínima possible.

El partit s'ha estabilitzat i el conjunt d'Ernesto Valverde ha començat a patir per culpa de la pressió infatigable dels homes del Liverpool, molt atents en totes les passades i en neutralitzar la medul·lar blaugrana. Leo Messi ha estat l'encarregat de seguir abanderant l'atac del Barça per intentar trencar la defensa, encarant cada vegada que la pilota arribava al seu peu. El partit ha agafat un ritme més baix fins que Luis Suárez, el nou, el depredador de l'àrea, ha marcat el primer gol per avançar el Barça al minut 26 després d'una centrada impecable de Jordi Alba. L'uruguaià l'ha caçat i gol dels blaugranes.
  El joc s'ha mantingut a un ritme digne de taquicàrdia durant la primera part. Els anglesos no s'han replegat i gràcies a Salah i Mané han buscat les pessigolles a Ter Stegen. Lenglet i Piqué han estat providencials en els talls, ben posicionats i deixant-se l'ànima durant el primer temps. Els jugadors han acabat molt fatigats dels només primers 45 minuts.

La segona part ha estat marcada per una intensitat molt més elevada per part del Liverpool, arribant moltes més vegades a l'àrea blaugrana. El Barça, però, ha demostrat que posseeix sota pals a un dels millors porters del món. Ter Stegen ha estat providencial en treure un parell de mans per mantenir la porteria a zero. La inèrcia de la primera part no s'ha vist en els homes de Valverde, que no ha sabut pressionar bé al conjunt de Klopp.

El Barça ha estat molt desdibuixat i ha aguantat les envestides dels anglesos gràcies a Messi, Suárez i Ter Stegen. El mig del camp ha estat molt fluix, amb un control gairebé absolut del Liverpool, tot i que no han sabut aprofitar les ocasions. L'equip estava enfonsant fins que al minut 73, Suárez ha enviat una rematada al travesser i Messi ha enganxat el refús per marcar el segon. El millor del món, que portava molts minuts desaparegut, ha tornat a demostrar perquè és irrepetible, inconfusible i inigualable.

A falta de deu minuts pel final, la màgia, la bèstia parda, la història personificada i la millor esquerre del planeta ha tornat a coronar-se. Leo Messi ha engaltat una falta a la dreta del porter del Liverpool, deixant-lo descol·locat, i ha marcat el tercer, el gol número 600 de la seva carrera.