Les eleccions a la Cambra de Comerç s'enfanguen

Candidatures alternatives acusen de falta de neutralitat Miquel Valls i Pau Herrera, home fort de l'àrea de comunicació de l'entitat i, alhora, cap de campanya de la candidatura de l'"oficialista" Carles Tusquets

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls.
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls. | ACN
30 d'abril del 2019
Actualitzat el 08 de maig a les 8:43h
Quan s'està a les potes de l'inici del procés electoral per elegir els 40 membres del ple de la Cambra de Comerç, que comença el 2 de maig i conclou el dia 8, la campanya s'enfanga. Hi ha quatre candidatures senceres al ple, les de l'empresari Enric Crous, l'empresari i financer Carles Tusquets, que és qualificada per les altres d'"oficialista", l'advocat Ramon Masià i una d'impulsada per l'ANC i el Cercle Català de Negocis que encara no ha designat el seu candidat a la presidència. A més, concorre també una llista de la plataforma de dones 50/50. És el primer cop que s'utilitzarà exclusivament el vot electrònic i s'espera una participació nombrosa. Hi ha, també, tensió i acusacions creuades. 

L'aparició de la candidatura Eines de País, nítidament independentista, ha generat un interès polític afegit a l'elecció. En clau més cameral, les candidatures de Crous, Masià i Eines de País acusen la cúpula de la Cambra i el seu president, Miquel Valls, de no romandre neutral i afavorir clarament Tusquets. Els crítics amb l'empresari i financer apunten ara a la figura de Pau Herrera, cap de campanya de Tusquets. Segons aquestes fonts, Herrera "no juga net". President de l'empresa Comunicas, vinculat a l'àrea de comunicació i imatge, Herrera estaria incorrent en una "clara incompatibilitat" i delataria la "manca de neutralitat" de la institució cameral.      

Fonts camerals que han parlat amb NacióDigital consideren que "la transparència fa incompatible ser part del plenari de la institució i tenir, alhora, contractes en àrees estratègiques de la Cambra, i encara més dirigir la comunicació de la institució i ser responsable de la campanya d'una candidatura".    

Sobre aquestes afirmacions, Pau Herrera ha explicat a Nació Digital que "és del tot incert que jo tingui cap contracte amb la Cambra i, per tant, no he incorregut en cap tipus d'incompatibilitat". Sí que especifica que "com tots els membres del ple, col·laborem amb el president i amb l'entitat i jo ho faig en tasques de comunicació".