Un nou edifici annex al Macba es perfila com a destí del CAP del Raval

El govern d'Ada Colau es mostra disposat a renunciar a la Capella de la Misericòrdia si les propostes de Salut tenen el suport de l'oposició

El govern de Colau, disposat de renunciar a la Misericòrdia
El govern de Colau, disposat de renunciar a la Misericòrdia | Bernat Cedó
30 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:55h
El conflicte per la nova ubicació del nou CAP Raval Nord podria desencallar-se al ple municipal d'aquest divendres. Després que l'oposició tombés la revocació de la Capella de la Misericòrdia al Museu d'Art Contemporani (Macba) al ple de març i aturés així la voluntat del govern municipal, els treballadors de l'ambulatori i els veïns d'instal·lar-hi el CAP, el Servei Català de la Salut ha dissenyat dues propostes per instal·lar el centre mèdic en un edifici de nova construcció adjacent al Macba, en uns terrenys propietat del consistori i la Diputació de Barcelona

Els dos dissenys projecten l'edifici, anomenat cub per l'espai cúbic que ocuparia, a carrer Ferlandina. El primer preveu deixar un passadís lliure per a la circulació dels veïns, mentre que el segon projecte un edifici que ocupi tot l'espai i deixi lliure un passadís inferior.

El govern municipal tenia previst tornar a portar al ple municipal d'aquest divendres la votació sobre la revocació de la cessió de la Misericòrdia al Macba però ara assegura que si les propostes de Salut generen consens entre l'oposició, el retirarà de l'ordre del dia.

Salut ja havia transmès que la capella reunia les condicions òptimes per a la instal·lació del CAP però l'oferta del Govern i la Diputació per construir el cub va fer que s'encarregués al departament un estudi de viabilitat. Salut no ha fet públiques les propostes però les ha traslladat als veïns i a l'Ajuntament, que ara demana al departament que digui obertament quina és la millor.

L'única opció que Salut no ha contemplat en els seus estudis és la d'ERC, que plantejava ubicar el CAP en un solar de titularitat municipal cedit a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.

"Visió global"

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha valorat que més enllà dels criteris sanitaris, l'opció del cub planteja problemes de mobilitat i espai públic, en un barri que no disposa de gaires zones sense construir. Per això ha demanat a l'oposició que tingui una "visió global" de barri i ha recordat que els treballadors del CAP i els veïns insisteixen en el trasllat del centre mèdic a la Misericòrdia.

Tot i això, ha avançat que si l'oposició s'hi pronuncia favorablement, Barcelona en Comú no posarà impediments a la instal·lació de l'ambulatori a l'edifici adjacent al Macba.
Arxivat a