La vaga de metro obliga a regular els accessos a diverses estacions

L'afluència de passatgers a la xarxa de Metro ha disminuït un 17% respecte a un dia laborable normal entre les 7 les 9 del matí

Una jornada de vaga al metro de Barcelona
Una jornada de vaga al metro de Barcelona | Adrià Costa
NacióDigital
29 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:01h
La vaga de treballadors del metro d'aquest dilluns per la presència d'amiant a la xarxa ha obligat a regular l'accés a les estacions de Sagrada Família, Diagonal, La Sagrera, Verdaguer i Collblanc, ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en un comunicat.

A partir de les 7.30 hores s'han aplicat regulacions intermitents a l'enllaç i Sagrada Família entre l'L2 i l'L5, minuts després en els de La Sagrera i ocasionalment en Verdaguer i altres enllaços cap a l'L5 per evitar que se superés la capacitat de les andanes. Per millorar l'accés a les estacions, TMB recomana als viatgers que es distribueixin per l'andana, no s'acostin al tren fins que estigui aturat i segueixin les indicacions del personal que es troba regulant l'entrada a les estacions.

A més, l'L1 s'ha vist afectada per una incidència entre les 7.25 i els 7.33 hores davant la presència de grafiters a la zona de vies, que ha obligat a aturar vuit minuts la circulació i ha alterat la regularitat dels trens, causat dificultats per absorbir tot el passatge que esperava a les andanes.

En aquest sentit, TMB ha lamentat que "grups de vàndals han intentat actuar en altres punts de la xarxa", aprofitant que durant les aturades hi ha un gran nombre de trens estacionats.

Una afluència un 17% més baixa respecte un dia laborable

Amb motiu de la vaga, l'afluència de passatgers a la xarxa de Metro ha disminuït un 17% respecte a un dia laborable normal entre les 7.00 i les 9.00 hores.

Entre les 5.00 i les 9.00 la baixada de passatgers ha estat del 14%, unes dades pràcticament idèntiques a les de la vaga del 8 d'abril, convocada pels treballadors pel mateix motiu.

Més aturades al llarg del dia

El primer atur ha començat a les 6.00 hores i fins a les 6.30 els trens han circulat al 20%, moment en què han passat a fer-ho al 40% en coincidir amb hora punta, fins a les 9.30 hores, i serà de nou del 20% fins a les 10.00 hores.

Després, el servei recuperarà la freqüència habitual fins a la següent aturada, que començarà a les 16.00 hores i s'allargarà fins a les 20.00, interval en què els trens funcionaran al 40%.

A partir de les 20.00, el servei tornarà a ser l'habitual, fins que a les 21.35 començarà l'atur nocturn, amb freqüències del 20% que podran allargar-se fins als 62 minuts, de manera que els trens circularan amb un horari concret que podrà consultar al web de TMB.

Els treballadors -que també han convocat vagues pel mateix motiu per a tres jornades de maig- preveuen manifestar-se a partir de les 16.45 hores des del Centre de Control de Metro, al carrer Josep Estivill, fins a la seu de BComú.
 
Arxivat a