Sánchez, Vox i Catalunya, als mitjans internacionals

El triomf de Sánchez, la irrupció de Vox i els resultats a Catalunya han ocupat l'atenció dels corresponsals estrangers

Premsa internacional em un quiosc del passeig de Gràcia de Barcelona
Premsa internacional em un quiosc del passeig de Gràcia de Barcelona | Adrià Costa
28 d'abril del 2019
Actualitzat el 29 d'abril a les 2:18h
Els mitjans internacionals s'han fet ressò dels resultats de la jornada electoral a Espanya, posant èmfasi en el triomf ampli de Pedro Sánchez i en les possibles coalicions per formar govern. Les repercussions dels resultats a Catalunya també han merescut l'atenció dels mitjans estrangers.

El britànic The Guardian ha fet un seguiment minut a minut de les eleccions. Des de Barcelona, el periodista Stephen Burgen explica que a Catalunya "la notícia ha estat l'alça d'ERC, liderada per Oriol Junqueras, actualment sota judici pel seu rol en la declaració unilateral il·legal d'independència del 2017, a expenses de Junts per Catalunya, el partit de l'expresident Carles Puigdemont. ERC fins i tot va guanyar en el territori de Puigdemont, Girona".

El diari La Nación de Buenos Aires destacava en el primer paràgraf de la crònica enviada per la corresponsal a Madrid que Sánchez "té un bon marge per formar govern amb aliats, sense necessitat de pactar amb els independentistes catalans".

El web de la ràdio i la televisió públiques de la comunitat francòfona belga, RTBF, explica que "el socialista Sánchez s'emporta les eleccions", però destaca alhora que "l'extrema dreta entra al parlament".

El diari francès Le Monde detalla que "els 122 escons de Sánchez seran insuficients per formar govern" i fa els números dels blocs de la dreta i l'esquerra, però sense contemplar la possibilitat d'un govern PSOE+Cs.

A Itàlia, La Repubblica ​adverteix que "Espanya corre veloç cap a un període d'incertesa política, amb l'esquerra (socialistes més Podem) que han vençut clarament les eleccions però que no li arriben els números per governar, i amb l'extrema dreta que per primer cop entra al parlament".

El Universal de Mèxic informava que "els independentistes catalans d'ERC haurien aconseguit 14 escons, és a dir el 3,3% dels sufragis".