El PSOE dona per feta la seva victòria a les eleccions: «Pot ser una bona nit»

La vicesecretària general celebra que la ciutadania hagi "agafat les regnes" participant massivament

La vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, en roda de premsa
La vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, en roda de premsa | PSOE
28 d'abril del 2019
Actualitzat a les 21:10h
"Optimisme moderat". Així defineixen a la seu del PSOE l'escenari un cop s'han tancat els col·legis electorals i s'han fet públics els sondejos. Sobre el paper, Pedro Sánchez ha guanyat les eleccions i a Ferraz ho donen per fet, però fan crides constants a la prudència fins que no es faci l'escrutini. "Les enquestes ens col·loquen com a primera força política. Aquesta pot ser una bona nit per al nostre gran partit", ha assegurat la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, en la protocolària intervenció un cop tancats els col·legis electorals.

Lastra ha celebrat l'alta participació com a senyal d'una "democràcia forta" la ciutadania de la qual ha decidit "agafar les regnes". La dirigent socialista ha agraït el suport a la militància i ha tret pit de la campanya que ha fet el PSOE. "Sempre amb propostes i mai amb males cares davant de les desqualificacions", ha dit tot recordant els 140 anys d'història del partit. 

Les possibles sumes per governar són determinants i, per ara, les enquestes apunten dues certeses: que les tres dretes no sumarien i que Sánchez podrà governar, però teixint aliança amb Podem, PNB i ERC. Que el partit que lidera Oriol Junqueras sigui clau en la governabilitat no aixeca passions dins del PSOE. De fet, durant la campanya han assegurat que abans preferirien una repetició electoral que haver de pactar amb independentistes. I és que, tenint les municipals, autonòmiques i europees a un mes vista, no volen fer cap pas en fals.