​Casetes, sevillanes, rebujitos (i polítics) ja esperen els visitants de la Fira d'Abril

La Fira aposta aquest any per unes festes lliures de sexisme i incorpora un Punt Lila d'informació i assessorament contra les violències masclistes

Assajos de sevillanes a la Fira d'Abril 2019
Assajos de sevillanes a la Fira d'Abril 2019 | ACN
26 d'abril del 2019
Actualitzat a les 22:43h
La Fira d'Abril de Catalunya ja està en marxa. La 48 edició de la fira d'abril més gran fora d'Andalusia ha arrencat aquest divendres, a les nou de la nit, amb una inaguració amb forta presencia institucional: hi han acudit la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcalde de Sant Adrià del Besós, Joan Callau -la fira se celebra a cavall de totes dues poblacions, al Parc del Fòrum-, i el president de l'entitat organitzadora, la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), Daniel Salinero. Una presència de polítics que també es farà notar durant la jornada de reflexió d'aquest dissabte, quan alguns candidats tenen previst fer-hi acte de presència.

Igual que suceeeix en la fira sevillana que li serveix d'inspiració, el tret de sortida de la setmana llarga de celebracions (fins al diumenge 5 de maig) l'ha donat la tradicional encesa del Pòrtic. També amb inspiració tradicional, i de recuperar l'esperit original de la fira com a punt de trobada de la cultura i el folklore andalús, l'edició d'enguany augmenta el nombre de casetes destinades a les entitats associades, segons expliquen els organitzadors. 


Les novetats més significatives, però, apunten en la lluita contra el sexisme. La fira incorpora, per primer cop, un Punt Lila d’informació i assessorament contra la violència de gènere, i també inclou un espai informatiu per a l’ONG Plan Internacional i la seva campanya Girls Get Equal, destinada a lluitar en favor de les menors víctimes de l’assetjament escolar, el matrimoni infantil i l'embaràs adolescent. D’altra banda, els dies 29 d’abril i 2 de maig, i durant dues hores, les atraccions no emetran música ni sirenes com a mesura de sensibilització i respecte cap a les persones autistes, amb l'objectiu que puguin fruir de les atraccions sense cap mena de por.

A més de la solidaritat, la fira també té espai per a la diversió. El recinte habilitat al Parc del Fòrum comptarà amb dos espais diferenciats: un per a una fira d'atraccions, i un altre, per a les tradicionals casetes, on els visitants podran gaudir de música, ball -amb les sevillanes com a plat fort -i el tradicional '
rebujito, la beguda típica d'aquestes festes. També hi haurà tota mena d'activitats, com un concurs gastronòmic i una gala protagonitzada per l'emissora Radiolé, històricament molt vinculada a l'esdeveniment.
 

L'alcalde de Sant Adrià, en la inauguració de la Fira d'Abril, amb Colu, Batet i Aragonès al darrere Foto: Ajuntament de Sant Adrià de Besòs


Presència de polítics

Com també és tradicional, els partits polítics també hi seran presents. Hi tenen caseta pròpia Cs, el PDECat, ERC, el PSC, En Comú Podem, BComú i Vox. El calendari electoral, amb la inauguració coincidint amb el final de la campanya, no portarà aquest any l'estampa típica d'altres edicions que han coincidit amb eleccions, on la fira era un lloc fix de pelegrinatge per als candidats.

Alguns, però, aprofitaran la jornada de reflexió per estirar una mica més la campanya. Com ara l'aspirant a la Moncloa de Cs, Albert Rivera, i la número 1 taronja per Barcelona, Inés Arrimadas, que ja han anunciat que s'hi passejaran aquest dissabte.
Arxivat a