Batet crida a la mobilització socialista el 28-A: «No valdrà penedir-se»

Miquel Iceta reivindica el PSC com a defensor de la Constitució i recupera la demanda de "renovar-la"

Batet, en l'acte de tancament de campanya
Batet, en l'acte de tancament de campanya | PSC
26 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:54h
El PSC ha tancat la campanya del 28-A a la seva seu amb un acte de les joventuts del partit. La candidata, Meritxell Batet, ha apel·lat a una mobilització massiva aquest diumenge per permetre que el president espanyol, Pedro Sánchez, pugui consolidar-se a la Moncloa. "El 29 d'abril no valdrà penedir-se", ha dit. Batet fins i tot ha posat en dubte un dels lemes de campanya del PSC, "Ho tenim a tocar". "Si volem Pedro Sánchez perquè no hi hagi un govern de dretes, assegurem-nos-en", ha afirmat.

Com és habitual, Batet ha contraposat l'opció d'un govern socialista a la tornada de la dreta al govern espanyol, aquest cop del bracet de Vox. "No podem perdre la democràcia en unes eleccions", ha dit. Per la candidata, a més, no n'hi ha prou amb guanyar les eleccions. "Volem guanyar per governar", ha insistit.

"Renovar" la Constitució

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha intervingut en el tancament de campanya per reivindicatt els socialistes com a defensors de la Constitució. "Ens l'estimem tant que la volem actualitzar per consens, la volem renovar", ha assegurat. "No volem que sigui una cosa semblant a les taules de la llei, que no es poden tocar", ha afegit.

El PSC ha mantingut el discurs de por davant la possibilitat que les eleccions permetin sumar per formar govern a PP, Ciutadans i Vox. "Mai abans ha estat en joc un canvi tan radical en el rumb del país", ha dit. "O anem endavant o enrere", ha reblat Batet.

Tot i aquesta consideració, Batet ha demanat "tornar als valors bàsics". Ha assegurat que el PSOE compta amb el suport dels líders europeus. "Tot Europa està dient que Sánchez ha de ser president, no ens la podem jugar amb Espanya", ha demanat.

Pensar en els joves

El PSC ha volgut visibilitzar la crida de pensar en el futur i evitar tornar al passat deixant el tancament de campanya a mans de les Joventuts Socialistes de Catalunya. Batet ha fet una crida als joves, assegurant que no mereixen "un horitzó de precarietat". "No entenc per què hi ha tants joves indecisos, només cal mirar les propostes dels partits. El PSC és esperança de futur", ha defensat.

També s'hi ha referit l'alcaldable per Barcelona, Jaume Collboni, que ha insistit en l'amenaça que suposaria per a joves, dones i col·lectiu LGTBI una victòria de la dreta el 28-A. "Si no vols trifachito, vota bonic", ha dit.

I els protagonistes, els joves del partit, han defensat que una "Espanya millor" és possible amb Sánchez a la Moncloa. Ho ha dit Arnau Ramírez, primer secretari de les joventuts i candidat al Congrés. "La dreta és precarietat per als joves, Sánchez és llibertat", ha afirmat. "No ens presentem perquè altres no guanyin sinó per fer coses nosaltres", ha assegurat, tot i que el PSC ha basat la campanya en la por cap a un eventual tripartit de dretes.