VÍDEO Un dia en la campanya del «Rufi»

NacióDigital segueix la caravana de la candidatura d'ERC durant el míting a Girona

Gabriel Rufián, a l'autobús de campanya
Gabriel Rufián, a l'autobús de campanya | Marc Puig
26 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:49h

Ha dinat una pizza boscaiola de dos pams de diàmetre, un tallat i cap a l'autobús. És la primera vegada que hi puja. Bé, en realitat, la segona, perquè el dijous de la setmana passada va pujar uns minuts per veure com era per dins el vehicle que fa quilòmetres arreu de Catalunya passejant el seu rostre i el d'Oriol Junqueras. Aquesta vegada, però, és diferent. Gabriel Rufián, el "Rufi", com li diu gent de la seva confiança, s'enfila al bus de campanya per anar fins a Girona amb els periodistes. Martí Urgell, encarregat de gravar en vídeo les entrevistes de NacióDigital, també puja per descobrir als lectors el ritme frenètic de la rutina del candidat. 

Moment de fer recopilatori d'anècdotes de la campanya, sensacions de cara al diumenge, balanç d'encerts i errors i també de fer broma. Generalment, els equips de campanya trien molt bé quin trajecte comparteix el candidat amb els periodistes. Generalment procuren que no sigui més de mitja hora. Aquesta vegada, però, fan una excepció. Senyal que potser consideren que la campanya està controlada. No han patit ensurts ni daltabaixos. Rufián no està sol, sinó que l'acompanya el cap de campanya, Sergi Sabrià, el VAR, el controller de tot plegat. 

A Girona, feu de Carles Puigdemont, breu passeig de 15 minuts per la ciutat, on alguns veïns l'aturen per intercanviar impressions i donar-li ànims. Després, salutacions i fotografies amb els dirigents del Gironès. Hi ha amenaça de pluja, així que finalment el míting es fa sota cobert. Discurs amb un to més contundent que el dels darrers dies. Queden poques hores de campanya i s'han de cremar els darrers cartutxos per apuntalar una victòria que, amb uns socialistes en remuntada, no està assegurada. 

Rufián desplega l'argumentari al complet a un ritme frenètic i tota l'artilleria que tenen els republicans per intentar desactivar un triomf del PSC. Pica fins i tot sobre el faristol quan crida la militància a "guanyar" el pròxim diumenge. Acabat el discurs i la clàssica ovació dels convençuts, el moment clàssic dels selfies. I després, de nou, més quilòmetres. Són quasi els últims. La campanya quedarà aquest divendres vista per sentència.  
 

Gabriel Rufián, a l'autobús de campanya d'ERC. Foto: Marc Puig