Sant Jordi 2019

Els llibreters catalans van facturar 22 milions d'euros per Sant Jordi, un 0,6% més

Es van vendre 55.000 llibres més que l'any passat, uns 1,64 milions

per Redacció , Tarragona , 26 d'abril de 2019 a les 15:48 |
Imatges del passat Sant Jordi, a Tarragona | Jonathan Oca
El Gremi de Llibreters de Catalunya ha confirmat les "sensacions positives" de Sant Jordi amb 1,64 milions de llibres venuts, i ha estimat en 22 milions d'euros la facturació de la jornada, un 0,6% més, ha informat aquest divendres en un comunicat.

Les dades confirmen les sensacions que els llibreters ja van expressar en tancar la jornada i la impressió que les vendes havien estat semblants a les del 2018 quan també va caure en dia feiner.


El Gremi es mostra "molt satisfet perquè, malgrat la pluja matinal que va caure en alguns llocs de Catalunya, la Diada es va tornar a mostrar imbatible, amb una massiva participació ciutadana que va sortir a complir amb la tradició de comprar i regalar llibres i roses", ha destacat la seva presidenta, M. Carme Ferrer.

Les dades que ha recollit el gremi confirmen la percepció d'un "gran Sant Jordi", malgrat començar més tard de l'habitual per culpa de la pluja a poblacions com Girona, i que a molts llocs es va allargar fins gairebé a la nit, aprofitant que la gent sortia de treballar.

També ha constatat que la venda va ser fluïda durant la jornada i que, en caure en dia feiner, es va concentrar en determinats moments com a primera hora del matí, al migdia i especialment a la tarda.

En totes les demarcacions catalanes es va registrar un volum de venda i facturació semblants als de l'any passat, i ha posat de manifest que la venda es va anticipar més que altres anys a causa de la Setmana Santa, que va caure tot just abans del Dia del Llibre.


Segons les dades de LibriData i LibriRed, sistemes que registren informació de 180 punts de venda pertanyents a llibreries de tot Catalunya i representen el 60% del mercat, les xifres del Dia del Llibre d'aquest any han crescut en el nombre de títols venuts, que han superat els 55.000, un 1,03% més que l'any passat.

A la demarcació de Barcelona és on es van vendre més títols diferents (53.241), seguida de la de Girona (13.911), Tarragona (11.921) i Lleida (10.657).

Per gèneres, els llibres de no-ficció són els que han registrat un nombre més elevat de títols venuts (24.019), seguits dels infantils i juvenils (16.996) i els de ficció (14.212).

Aquest ordre canvia en el nombre d'exemplars venuts que es constata una tendència que fa mesos que es confirma: els llibres infantils i juvenils són els preferits del públic (34,67%) per davant dels de ficció (33,66 %) i els de no-ficció (31,67%).

Pel que fa a l'idioma, el gènere que més exemplars ha venut en català correspon als llibres infantils i juvenils (47,23%) mentre que en castellà són els de no-ficció (43,85%).

El 60% del llibres, en català

En el global de vendes, si s'analitza el nombre d'exemplars, el català (59,15%) ha venut més que el castellà (40,85%) mentre que per nombre de títols l'oferta és majoritària en castellà (59,92%) respecte al català (40,08%).

cal remarcar que els 10 títols més venuts aquest any han representat el 5,70% del total de les vendes, lleugerament inferior a l'any passat (5,82%).

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació