VÍDEOS La Lliga del Barça, en 10 moments

El missatge de Messi a principi de temporada, la maneta al Madrid, l'ovació al Villamarín... de la vuitena lliga blaugrana en onze anys

El Barça, campió de la Lliga 2018/2019
El Barça, campió de la Lliga 2018/2019 | @FCBarcelona_cat
NacióDigital
27 d'abril del 2019
Actualitzat el 29 d'abril a la 1:17h
Un de tres. El Barça ja té al sarró la 26a Lliga de la seva història després de la victòria davant el Llevant (1-0) gràcies al millor del món, a Leo Messi, i es pot centrar de ple en els dos títols a què encara opta: la Champions i la Copa. A falta de tres partits, els blaugrana han tancat matemàticament la competició després d'imposar-se al Llevant i certifiquen l'hegemonia al campionat domèstic: vuit lligues en onze anys. En aquests mesos, el conjunt d'Ernesto Valverde ha deixat moments per al record. Us en fem un repàs: de la "copa linda" que a finals d'estiu va marcar el camí, a l'ovació del Benito Villamarín a Leo Messi, passant per la maneta al Madrid. 

1. Messi marca el camí: "La copa linda"

Leo Messi no és amant de concedir entrevistes. Ell parla al camp. I al camp va parlar el dia del Gamper. A l'agost, l'astre argentí, lluït el braçalet de capità, va marcar el camí: "Tenim equip per competir per tots els títols, però volem tornar a portar aquella 'copa linda'". Es referia a la Champions.  Durant la temporada, Messi va matisar les seves paraules: la Lliga és l'objectiu de cada temporada, però ningú al vestidor amaga que l'orelluda és l'obsessió de l'equip. De moment, la lliga ja és al sac. 


2. La lesió de Messi, el pas endavant de Suárez

La temporada no va començar de la millor manera. L'equip era irregular i feble en defensa, i les sensacions no eren del tot positives. Per si no n'hi hagués prou, en un partit contra el Sevilla a l'octubre, Messi es va lesionar el braç. Durant tres setmanes, i amb el Clàssic a tocar, els blaugrana no van poder comptar amb l'argentí. Però en aquest temps un altre sud-americà va fer un pas endavant: Luís Suárez es va carregar l'equip a l'esquena i a base de lluita, esforç i gols va fer "oblidar" (sempre entre cometes) la presència de Messi.


3. Maneta al Camp Nou i sentència a Lopetegui

Un dels punts d'inflexió de la Lliga va ser el Clàssic. Sense Messi, els blaugrana es van imposar al Reial Madrid en un partit estel·lar de Suárez. 5 a 1, maneta i Julen Lopetegi, l'entrenador blanc, al carrer. Vist en perspectiva, aquell resultat va ser premonitori: no seria la temporada del Madrid. Des del punt de vista culer, va ser un impuls de motivació per començar a marcar distàncies a la Lliga. Per recordar aquells cinc gols, res millor que escoltar la narració de Manolo Lama. 


4. L'advertència de Dembélé a l'Atlètic de Madrid

Un dels noms de la temporada, malgrat la poca regularitat, ha estat el d'Ousmane Dembélé. El francès, desaparegut la temporada passada per culpa de les lesions, ha tingut grans moments de forma en aquesta Lliga i la seva velocitat ha estat clau per tirar endavant diversos partits. Un dels més importants, el de l'Atlètic de Madrid. El jove jugador va sortir quan faltaven pocs minuts per acabar el partit i el va revolucionar. El seu gol va empatar un partit i va avisar l'Atlètic: el Barça volia la Lliga.


5. Els derbis són blaugrana

Ja fa anys que els derbis no tenen gaire transcendència, més enllà de la polèmica puntual i la intensitat (en alguns moments un punt excessiva). Enguany no ha estat diferent i el Barça s'ha endut sense problemes els dos partits contra l'Espanyol amb un nom propi: Leo Messi. Tant a casa com a fora, l'argentí ha estat determinant per endur-se la victòria, amb dos gols de falta impressionants. Les faltes directes des de la frontal de l'àrea ha estat una faceta en què l'estrella blaugrana ha excel·lit aquest temporada, i l'Espanyol ho ha pogut patir de primera mà. 


6. La setmana tràgica del Madrid

Es diu que Barça i Madrid són vasos comunicants: quan un va bé, l'altre va malament. Sigui com sigui, els blaugrana ja tenen un títol i la temporada dels blancs ha estat per oblidar. Hi ha, però, una setmana que va marcar un abans i un després. Entre el 27 de febrer i el 3 de març, tres partits, tres derrotes estrepitoses, van deixar el Madrid sense cap opció en cap de les tres competicions. El Barça per partida doble (a la Lliga i a la Copa) i l'Ajax (a la Champions) van ser els botxins dels blancs. Santiago Solari fora de la banqueta i reapareix Zinedine Zidane per calmar els ànims en una afició que començava a apuntar cap a la llotja. 


7. El Villamarín es rendeix a la màgia de Messi

En la memòria de tots queda aquell 0-3 del Barça al Madrid i el Bernabéu dempeus aplaudint Ronaldinho. No va ser a l'estadi madridista ni el protagonista va ser un brasiler, però una de les actuacions més espectaculars d'aquesta temporada la va protagonitzar Leo Messi contra el Betis al Benito Villamarín. Tres gols, el tercer amb una vaselina només a l'abast dels escollits, van deixar una imatge per al record: l'afició bètica dreta, aplaudint i ovacionant l'astre argentí.   


8. L'equip vol la Lliga: remuntada al Villarreal

Amb la Lliga pràcticament sentenciada i la vista posada a la Champions, la remuntada contra el Vila-real en un partit boig va servir per recordar a tots els aspirants al títol que el campionat era blaugrana. En deu minuts, Leo Messi (de falta) i Luís Suárez (en l'últim xut del partit) van igualar a quatre gols un marcador que s'havia posat en contra per a un Barça mancat d'intensitat.


9. Cop de puny sobre la taula: la Lliga, al sarró

La distància era àmplia, però els més pessimistes encara podien pensar que l'Atlètic es podia reenganxar a la Lliga amb una victòria al Camp Nou. En un partit travat, poc florit, els blaugrana van mastegar sorra per emportar-se els tres punts i tres quarts de Lliga. Luís Suárez amb una rosca imparable des de la frontal, i Leo Messi fent fàcil allò que és difícil van sentenciar els matalassers. A falta que les matemàtiques ho certifiquessin, els blaugrana s'havien ficat la Lliga al sarró. 


10. Vuit d'onze

El partit contra el Llevant ha servit per tancar definitivament una Lliga que en les últimes setmanes ja era clar que seria blaugrana. Els de Valverde han superat el tràmit i ja són campions. Amb aquesta ja són vuit lligues aconseguides en onze anys. Hegemonia culer al campionat domèstic. 

Arxivat a