Diverses entitats es personen contra els recursos a la «multiconsulta» de Barcelona i la pregunta sobre l'aigua

Demanen als grups municipals que defensen la decisió del ple de celebrar-la "que no cedeixin a les pressions" i que la convoquin durant els primers mesos del proper mandat

NacióDigital
26 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:26h
Aigua És Vida, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i el Consell d'Associacions de Barcelona (CAB) s'han personat en diversos recursos que diversos actors han presentat contra la multiconsulta aprovada pel ple de la capital catalana, que inclou una pregunta sobre la gestió de l'aigua i la possibilitat de municipalitzar-ne el servei. El motiu? Tenir informació de com avancen els processos, segons ha explicat en roda de premsa aquest divendres la portaveu d'Aigua És Vida Míriam Planas al costat del vicepresident de la FAVB Albert Recio i el representant del CAB Joan Manuel Parisi.

Planas ha assegurat que hi ha tres recursos contra el reglament i cinc contra la consulta -aquests en fase inicial-, i ha detallat que Aigua És Vida s'ha personat en els cinc recursos contra l'acord del ple -un d'ells, d'Aigües de Barcelona-, i que el CAB i la FAVB ho han fet en els vuit. Ha assegurat que els actors que han recorregut l'acord del ple per celebrar la multiconsulta qüestionen la sobirania del ple municipal i juguen amb l'estratègia de diversificar els recursos per ampliar les possibilitats que algun prosperi, cosa que "només és possible perquè tenen molts recursos econòmics".

Considera que aquests actors han promogut els recursos perquè "no volen que s'obri un debat, perquè estan més còmodes decidint en despatxos i en reunions i no volen posar la decisió en la ciutadania", ni sobre l'aigua ni sobre la resta de serveis que podrien municipalizarse.

Ha demanat als grups municipals que defensen la decisió del ple de celebrar la multiconsulta i que inclogui la pregunta sobre la gestió de l'aigua, "que no cedeixin a les pressions" i que la convoquin durant els primers mesos del proper mandat -s'havia de celebrar en aquest, però el ple inicialment ho va rebutjar, cosa que va rectificar després-.

Agbar ha interposat cinc Contenciosos Administratius en contra de la decisió aprovada pel ple del Consell de Barcelona. "Desconeixem encara els arguments d'aquests recursos, i no entenem quins interessos s'amaguen darrere aquesta obsessió en impedir la consulta, que no siguin la defensa dels seus interessos per sobre dels de la ciutadania", asseguren des d'Aigua és Vida.

Acusen Agbar de fer una campanya per "terra, mar i aire"

Recio ha acusat Agbar d'haver promogut una "campanya per terra, mar i aire" per intentar bloquejar no només una eventual municipalització de l'aigua, sinó el procés participatiu ciutadà de la multiconsulta.

"Agbar és ara mateix un perill per a la democràcia perquè intenta de dinamitar un procés democràtic", segons ell, i ha criticat que una empresa privada vulgui carregar-se un model de participació ciutadana i uns mecanismes de participació que s'han treballat durant anys. Parisi ha apostat per treballar per revertir la situació, i ha advertit: "No podem admetre que sigui per uns interessos d'una empresa que es tiri per terra el que és la possibilitat de celebrar multiconsultes".
Arxivat a