Nuet, als comuns: «Seria un error fer servir els drets socials per negar els drets nacionals»

El número quatre de la llista d'ERC sosté que en un referèndum s'ha de poder votar sobre la independència però que hi poden haver "altres opcions" fruit d'una eventual negociació

Joan Josep Nuet, Elisenda Alamany i Gerard Gómez del Moral, en roda de premsa amb altres dirigents d'ERC
Joan Josep Nuet, Elisenda Alamany i Gerard Gómez del Moral, en roda de premsa amb altres dirigents d'ERC | ERC
26 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:24h
"Seria un error fer servir els drets socials per negar els drets nacionals". Aquesta és la rèplica que ha fet el número quatre de la candidatura d'ERC i Sobiranistes, Joan Josep Nuet, en ser preguntat per les declaracions que va fer dimecres l'alcaldessa Ada Colau, que va carregar contra els republicans acusant-los de "governar amb la dreta corrupta" i d'oblidar els drets socials. 

Nuet ha argumentat que els drets socials i els drets nacionals són "indivisibles" i que qui faci una dissociació s'"equivoca" perquè es tracta de les "dues cares d'una mateixa moneda". El dirigent, encara líder d'EUiA, ha reivindicat ERC com la candidatura que és "capaç" de defensar-los en paral·lel.

Nuet donarà "suport incondicional" a Elisenda Alamany a les eleccions municipals

Nuet, que deixarà en els pròxims dies la coordinació general d'EUiA, havia donat fins ara suport a la candidatura d'Ada Colau a les eleccions municipals. Aquest divendres, però, ha subratllat que és "amic i company" d'Elisenda Alamany, número dos d'Ernest Maragall a Barcelona, i que comptarà amb el seu "suport incondicional".

Tant Nuet com Elisenda Alamany i el número sis de la candidatura, Gerard Gómez del Moral, han fet en l'acte d'aquest divendres al matí, el penúltim abans de tancar la campanya, una defensa del referèndum com a eina per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya. "Comorera i Companys van estar a la presó i els va treure un resultat electoral", han defensat per reivindicar l'aliança forjada entre ERC i Sobiranistes. La clau, han insistit, és una candidatura amb vocació de representar "el 80%" i els grans consensos com la lluita i el rebuig a la repressió, la defensa de la república coma  model d'estat i la celebració del referèndum d'autodeterminació. "Vuit de cada deu catalans hi estan d'acord", ha dit Nuet.

El dirigent de Sobiranistes ha considerat un "abús democràtic" que no es pugui votar sobre la independència de Catalunya. Considera que la millor opció és que es faci un referèndum binari -com porta ERC al seu programa electoral- però ha assegurat que es poden incloure "altres opcions" fruit d'una eventual negociació amb el govern espanyol.