L'acusació particular assenyala la mort d'un manter a Montjuïc com a mòbil del crim de la Guàrdia Urbana

L'agost del 2014 els dos acusats van participar en un operatiu en què va morir un venedor ambulant i la família de la víctima assegura que un dels agents hauria causat la mort de l'home

Punt on va ser trobat el cadàver del guardia urbà
Punt on va ser trobat el cadàver del guardia urbà | ACN
NacióDigital
26 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:29h
L'acusació particular del crim de la Guàrdia Urbana, exercida per la família de la víctima, insisteix en la hipòtesi que una de les causes l'assassinat de Pedro Rodríguez va ser la voluntat dels dos acusats -Rosa Peral i Albert López- d'evitar que Rodríguez revelés detalls sobre la mort d'un manter a Montjuïc l'agost del 2014, en el marc d'un operatiu en el qual participaven els dos agents, segons ha avançat La Vanguardia.

Segons l'acusació particular Peral, que mantenia una relació amb Rodríguez, temia que la víctima trenqués la relació amb ell per si "airejava entre la Guàrdia Urbana les dades que coneixia d'un succés amb un manter a Montjuïc", segons l'escrit presentat al tribunal. Els familiars de Rodríguez asseguren que la víctima havia confessat que López havia llençat el venedor ambulant muntanya avall "de forma intencionada".

Triangle amorós

L'altre mòbil del crim que exposa l'acusació particular és el triangle amorós entre Rodríguez, López i Peral. Ella mantenia tres relacions alhora: amb el seu marit, Rodríguez i López. A finals del 2016 Peral es va separar del seu marit i va formalitzar la seva relació amb la víctima, alhora que mantenia trobades sexuals amb López.

Ara, l'acusació particular assegura la relació entre Peral i Rodríguez no passava per un bon moment i que ella volia matar-lo per evitar que ell l'abandonés.

Un cop presa la decisió, asseguren, tots dos van matar Rodríguez, aprofitant el seu estat de "somnolència i semi inconsciència", "sense que tingúes la més mínima possibilitat de defensar-se".

L'acusació particular demana una pena de 25 anys de presó, més 10 anys més de llibertat vigilada. La petició és similar a la feta per la Fiscalia aquesta setmana, que demana 24 anys de presó per a López i 25 per a Peral.
Arxivat a