ÀUDIO «Els últims cartutxos»; anàlisi del final de campanya

Sara González analitza com tanquen ERC i el PSC la cursa electoral cap al 28-A

26 d'abril del 2019
Actualitzat a les 8:11h

Últimes hores de campanya, últims quilòmetres per recórrer, últimes oportunitats per arrencar vots en temps de descompte. A Catalunya, Esquerra sent al clatell l'alè dels socialistes. I els socialistes catalans veuen a tocar una oportunitat d'or per tornar a assaborir la victòria. Els dos partits estan frec a frec i despleguen tota la seva artilleria argumental.

Per una banda, els de Meritxell Batet, catapultats per l'efecte Sánchez, atien el fantasma de les tres dretes conscients que la por és l'al·licient que més incentiva el vot. Com a mostra, una fotografia: la de València, on Vox va superar ahir les expectatives omplint de gom a gom el míting de Santiago Abascal.

Per altra banda, Esquerra apel·la a l'oportunitat de que, per primera vegada, un partit independentista i republicà guanyi unes eleccions espanyoles a Catalunya. Rufián assenyala que és fals l'escenari d'un govern de les tres dretes perquè no sumaran i burxa en els tendons d'Aquil·les dels socialistes, que callen quan se'ls pregunta per l'aliança amb Ciutadans o què pensen de l'empresonament de persones com Jordi Cuixart.

Què pesarà més? El temor pel trident de dretes que no exhibeix cap més projecte per a Catalunya que la repressió o l'èpica de fer entrar Junqueras al Congrés com a guanyador i fer-lo decisiu en la geometria de pactes? Aquest divendres, darrer dia de campanya, tots cremaran els darrers cartutxos per sacsejar els indecisos, que cada vegada són més i més determinants en l'últim sospir davant les urnes.