«Són els únics que són clars i diuen el que faran»: aquestes són les raons dels votants de Vox

Assistents a l'acte central del partit ultra a Catalunya expliquen a NacióDigital els seus motius per votar-lo

25 d'abril del 2019
El cap de llista per Barcelona de Vox, Ignacio Garriga a Terrassa.
El cap de llista per Barcelona de Vox, Ignacio Garriga a Terrassa. | Anna Mira
Alguns dels simpatitzants i militants que no s'han volgut perdre l'acte central de Vox a Catalunya, aquest dijous al vespre a Terrassa, han manifestat a NacióDigital quins són els seus motius per votar la formació ultra en les eleccions espanyoles d'aquest diumenge. Entre les quals, que "són els únics que són clars i diuen el que faran".

Així ho ha expressat Carlos, un home que sempre ha votat partits de dreta però que ara vol donar l'oportunitat a Vox. El que més el motiva, ha expressat, és la proposta que "cadascú esculli la llengua amb la qual vol escolaritzar els seus fills". En la mateixa línia s'expressa la Maribel, originària de l'Equador, que considera que "tot i que jo no sóc d'aquí, pago els mateixos impostos i tinc els mateixos deures que una persona nascuda a Terrassa". 

Per la seva banda, un jove de 18 anys de Matadepera, per al qual aquestes seran les seves primeres eleccions amb dret a vot, justifica el seu vot en clau nacional. "Vox defensa els valors que sempre ha tingut Espanya", ha dit. 
 

Assistents a l'acte central de Vox, a Terrassa Foto: Anna Mira



En la mateixa línia han argumentat altres assistents, com una dona que ha vingut de Barcelona -que ha volgut mantenir l'anonimat-, i que ha expressat que farà un vot de confiança a Vox, tot i dissentir amb les seves propostes a favor de la tauromàquia o d'armar la població civil, per una raó molt clara: "Vox defensa la bandera del meu país i diu les veritats sense pèls a la llengua, i no són oportunistes".

En concordança amb la importància que hi donen a la qüestió nacional, l'acte ha acabat amb tots els assistents dempeus escoltant l'himne espanyol, aplaudiments i crits de "viva España". 


"La nostra nació està en guerra per culpa de l'extrema esquerra radical i els separatistes". Així de contundent ha estat el candidat de Vox al 28-A per Barcelona, Ignacio Garriga, en l'acte central de campanya de la formació a Catalunya, aquest dijous al Recinte Firal de Terrassa. 

Garriga també ha assegurat que "Espanya está segrestada per colpistes, separatistes i comunistes”. També ha insistit que el primer que faran serà demanar la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Amb un llenguatge bèl·lic, el candidat de l'extrema dreta ha assegurat que ells són "els autèntics patriotes". Garriga ha titllat a l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy de ser "un dels majors traïdors d'Espanya". 

Entre les seves consignes Garriga ha insistit que "Espanya és i serà una gran nació i lliure", que "Europa és i serà cristiana". El públic ha fet sentir la seva veu en tot moment durant les intervencions amb crits de "viva España". Garriga ha finalitzat la seva intervenció fent una crida als "espanyols d'infanteria" a sortir al carrer perquè "la nació ens crida", ha conclòs. 


El torero Serafín Marín ha estat aclamat amb crits de "torero, torero" al final de la seva intervenció on ha assegurat que Cs el va enganyar "i ho segueix fent". Considera Vox "un partido de valientes". El número dos per Barcelona, Juanjo Aizcorbe, ha començat el seu discurs explicant què és la hispanitat i ha argumentat que és “quan se li va donar categoria de persones als indígenes d’Amèrica Llatina”. Aizcorbe també ha titllat la televisió i la ràdio públiques de Catalunya com “màquines del terror” i ha assegurat que el seu ideari busca “tots els espanyols de bé, de l’Espanya autèntica”.

Per la seva banda el cap de llista per les municipals, Jesús Rodríguez, ha dit que “seguirem lluitant, costi el que costi”, mai permetrem que ens trepitgin sempre ens alçarem”. Rodríguez ha insistit que Vox “és una vertadera necessitat” i ha amenaçat als regidors de l’ajuntament que els demanaran “responsabilitats personals” en relació a la municipalització de la gestió de l’aigua, per la sentència que fa pocs dies va donar la raó a Mina i podria fer pagar a l’Ajuntament fins a 60 milions d’euros.

Tensió i empentes a les portes del Recinte Firal

Força estona abans de l’inici de l’acte ja han arribat els primers militants i simpatitzants al Recinte Firal. A l’entrada, una paradeta de marxandatge  amb pins i polseres donaven la benvinguda a l’espai que s’ha omplert amb més de 400 cadires que esperaven ordenades amb banderes de Vox i espanyoles per animar la festa.

Davant de la convocatòria de l’acte a Terrassa, diversos col·lectius antifeixistes de la ciutat i també els Comitès de Defensa de la República (CDR) s’han concentrat a l’exterior del Recinte Firal per mostrar el seu rebuig al partit d’extrema dreta. Un fort desplegament policial dels Mossos d’Esquadra amb unitats de l’ARRO han blindat les portes d’entrada al Recinte. S’han viscut alguns moments de tensió sobretot quan ha arribat l’autocar dels militants i simpatitzants. Alguns manifestants