Casado ratifica a Barcelona que la primera mesura del seu govern serà «activar» el 155

El líder del PP titlla Pedro Sánchez de "cavall de Troia" de "batasunos i independentistes"

Pablo Casado aquest dijous a Barcelona.
Pablo Casado aquest dijous a Barcelona. | ACN
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:22h
El candidat del PP a la Moncloa, Pablo Casado, ha anunciat aquest dijous que, si guanya les eleccions el 28-A, en el primer consell de ministres com a president espanyol exigirà al president Quim Torra el compliment de la Constitució, "activant" l'article 155 de la Constitució. Ho ha dit en un acte del Partit Popular a Barcelona, celebrat a l'Hotel Catalonia Plaza davant un auditori entusiasta de més de 300 persones.

Casado també ha fet una crida al vot útil al PP destacant que només el seu partit pot evitar que Pedro Sánchez continuï a la Moncloa, fent palès que la preocupació per la temptació de Vox resulta palpable al PP. Per fer valer l'"experiència" del seu partit, ha llançat una pregunta retòrica al votant potencial: "A qui li confiaria la seva salut, a un metge experimentat o un en pràctiques?".

El líder del PP ha titllat Pedro Sánchez de "cavall de Troia" a qui s'ha de foragitar per evitar que "amb el suport d'independentistes i batasunos torni a tombar la porta de la Moncloa per liquidar la Constitució". Ha dit que s'ha d'evitar que els que estiguin al comandament d'Espanya siguin "presidiaris" com Jordi Sánchez o persones com Arnaldo Otegi. Ha explicat les mesures del seu programa contra el sobiranisme: il·legalitzar la "kale borroka dels separatistes", posar fi a l'"adoctrinament" a les escoles, reformar la llei d'Indult per impedir-lo en casos de rebel·lió i tornar al codi penal la convocatòria de referèndums il·legals.    

El líder del PP ha explicat que va entrar en política per admiració als militants del Partit Popular basc i va optar al lideratge del partit endut pel reconeixement a un PP català que "està donant la cara davant els que us volen trencar la cara". Ha lloat la candidata per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, assegurant que ha estat la revelació de la campanya.  

Álvarez de Toledo: "El PSOE s'ha autoexclòs del bloc constitucional"

Cayetana Álvarez de Toledo ha fet balanç de la campanya. "Hem perdut quilos", ha dit, però ha afegit que "ha valgut la pena" perquè ha redescobert una "Catalunya heroica". La candidata ha explicat que en la seva campanya han participat molts referents del constitucionalisme que no són del seu partit, com el sindicalista José María Fidalgo -exsecretari general de CCOO- o l'exlíder d'UPyD Rosa Díez. Ha afirmat que el PSOE "s'ha autoexclòs del bloc constitucional". La prova és la negativa dels dirigents socialistes a negar que vulguin indultar els dirigents sobiranistes.

Ha recordat com va concloure la seva participació en el debat de la nit anterior a TV3, quan va llegir un extracte del discurs de Felip VI el 3 d'octubre del 2017 dient que els catalans constitucionalistes "no estaven sols". Ha tornat a exigir als sobiranistes que demanin perdó "per la divisió de Catalunya" i per la "decadència" que han generat. Ha definit la societat catalana com un lloc que viu en "un estat d'anomalia democràtica".  

La candidata del PP hi ha tornat amb el tema de la violència de gènere. Segons ella, l'esquerra utilitza les agressions a les dones com a instrument polític: "No hi ha una ideologia darrera de la violència de gènere". Ha proclamat amb èmfasi: "La dreta no mata dones, i l'esquerra tampoc". Ha acabat elogiant Pablo Casado: "Sé que seràs un extraordinari president del govern".  

Fernández: "Jo soc monàrquic"

El líder del PP català, Alejandro Fernández, per la seva banda, ha fet un discurs introductori en què ha desenvolupat una tesi seva que ja va enunciar en un míting a Lleida: el projecte dels independentistes és el d'una República, sí, però "una República espanyola".

Segons el líder dels populars catalans, "els separatistes després del 3-O saben que no tenen res a fer mentre Espanya sigui una monarquia". Ha afirmat: "Jo soc monàrquic". Tot seguit, ha carregat contra Ciutadans tot recordant que va renunciar a la investidura després del 21-D i que tots els seus dirigents han caigut en "la frivolitat i el famoseo" i han acabat marxant a Madrid: "Aquí no ha quedat ni l'apuntador".