VÍDEOS La burgesia que escolta a Vox

El Círculo Ecuestre acull amb escalf Ignacio Garriga, el candidat del partit ultra al Congrés, en el tram final de la campanya

24 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:14h

Vox ha entrat aquest dimecres en un dels cenacles de l'alta burgesia catalana. La Junta Electoral Central (JEC) li va dir que no a Vox, però el Círculo Ecuestre li ha obert aquest dimecres les portes de bat a bat. El candidat del partit ultra al Congrés, Ignacio Garriga, ha estat acollit pel club patrici en el tram final i decisiu de les eleccions espanyoles.

Garriga ha estat rebut amb tots els honors, amb tota la litúrgia pròpia de l'entitat, amb còctel previ i presentació per part del president de la casa, Alfonso Maristany. Aquest ha presentat el candidat dient que era benvingut de manera "especial" i, de pas, ha fet un atac als discursos "políticament correctes". 

A la sala, a prop d'Ignacio Garriga, hi havia la flor-i-nata de l'Ecuestre, amb Alfonso Maristany, Antonio Gámiz Maristany, vella glòria de l'entitat i president del Senat de la casa, que aplega socis de pes, Pedro Roca-Cusachs Cueto, Luis Sans Mercè (Santa Eulàlia), l'advocat Pedro Pablo Rodés Roca (que ha estat vinculat a Garrigues i a KPMG), Julia García-Valdecasas o Miguel de Quadras. 

Unanimitat a la junta

Maristany s'ha justificat explicant a l'inici de l'acte que la junta de l'entitat va tractar el tema i es va plantejar si era convenient que el partit d'extrema dreta -que encara no té representació institucional- fos acollit al Círculo. Es va imposar el criteri de "la llibertat d'expressió" i el president del club ha volgut fer una reflexió sobre els "164 anys d'història de l'entitat" per afirmar: "No canviarem els nostres valors".



A la sortida de l'acte, Luis Sans, membre de la junta directiva, ha explicat a NacióDigital que la proposta de conferència de Vox va ser feta pel mateix Garriga, familiars del qual són socis de la casa. "No hi va haver cap controvèrsia. El tema es va resoldre en mig minut. Aquí tothom és benvingut. La CUP, si volgués, també seria rebuda. No ve perquè entén que no és el seu terreny". Sans ha afirmat que l'Ecuestre "és un club i no té opinió. Tampoc volem exercir cap lideratge, no som el Cercle d'Economia ni Foment".   

El cert és que Garriga sí que considera que l'Ecuestre és el seu terreny. El candidat de Vox ha estat rebut amb tots els honors i cal dir que poques vegades un candidat ha estat tan aplaudit a l'Ecuestre. Ho ha estat quan ha carregat contra les autonomies, ho ha estat quan ha atacat els impostos i ha promès una reducció dràstica en la política fiscal, i també quan, al final de la seva intervenció, després dels rituals crits a favor d'Espanya i el rei, ha conclòs amb un "que Déu els beneeixi".

Igualment ha estat aplaudit Garriga quan ha carregat contra el sistema autonòmic, i quan ha proposat retallar competències als territoris.

"Eliminar l'autonomia"

El primer que vol fer Vox si pot governar és "eliminar l'autonomia de Catalunya", ha anunciat Ignacio Garriga. Ha acusat l'independentisme d'"inventar la pròpia història, com van fer nazis i comunistes". Ha assegurat que s'ha impulsat que els veïns denunciïn els veïns, "i no estem lluny que els fills denunciïn els seus pares". Garriga ha fet un recull de tots els lemes de Vox: cal enamorar amb la "marca Espanya", s'ha de "rescriure la història d'Espanya", que per primer cop "hi ha la possibilitat de no votar amb el nas tapat", que no hi haurà indult perquè "Vox guanyarà les eleccions", i ha titllat TV3 de "màquina de guerra" per manipular consciències.