Barcelona lamenta que les escoles bressol «tampoc rebran un sol euro de la Generalitat el curs vinent»

La segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona critica que des del 2013 el Departament d'Educació no contribueixi econòmicament en el seu funcionament, com marca la llei

Penjadors en una escola infantil
Penjadors en una escola infantil | ACN
24 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:11h
El Departament d'Educació va deixar de finançar les escoles bressol municipals públiques a partir del curs 2012-2013. Arran d'això, des d'aleshores el finançament és exclusivament de l'Ajuntament de Barcelona, que va assumir la part de la Generalitat (que aporta un terç del cost). Segons la segona tinent d'alcalde, Laia Ortiz, el deute de la Generalitat ja supera els 40 milions d'euros, corresponents a les subvencions que hauria d'haver destinat a les escoles bressol municipals, tal com marca la llei. "Lamentablement, el curs vinent les EBM tampoc comptaran ni amb un sol euro de la Generalitat", ha dit Ortiz. 

"Les EBM ja fa massa que no compten amb finançament de la Generalitat per al seu funcionament", i ha defensat que des del consistori s'ha reclamat a través d'un recurs interposat als tribunals. En quin punt es troben? Ortiz ha informat que després que la Generalitat hagi recorregut, ara esperen la sentència. "Estem pendents d'aquesta però també del conseller, que continua dient que no hi ha diner", i ha criticat que l'Ajuntament hagi pogut assumir-ho "sense deixar de fer funcionar les EBM, sinó impulsar-ne de noves i tot".

Segons la regidora de l'Àrea de Drets Socials, "és una qüestió de prioritats". Ortiz ha manifestat que el que reclama "és de la ciutat" i que no són diners de l'Ajuntament sinó dels ciutadans. "Si realment volem tenir una xarxa d'escoles bressol de qualitat com la que tenim, cal un esforç compartit". 

Obligació legal l'Estatut d'Autonomia de Catalunya determina que la Generalitat té la competència exclusiva en matèria d'ensenyaments no universitaris, també del primer cicle de l'educació infantil de 0 a 3 tres anys, que es tracta d’una competència delegada als municipis. Alhora, l'Estatut també preveu la necessitat de dotar els ajuntaments dels recursos suficients per afrontar-ne les despeses.
Arxivat a