El Govern confia que Sánchez rectifiqui i s'obri a dialogar de tot després de les eleccions

Meritxell Budó lamenta que "sembla que tot el que és anticatalà els sumarà vots a totes les formacions que van donar suport al 155, al PSC i PSOE també" i critica el silenci dels socialistes espanyols amb els fets de Coripe

Reunió del consell executiu del Govern, aquest dimarts.
Reunió del consell executiu del Govern, aquest dimarts. | ACN
24 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:12h
El Govern espera que Pedro Sánchez mogui fitxa, rectifiqui i s'obri a dialogar sense límits després de les eleccions d'aquest diumenge. "Sembla que tot el que és anticatalà els sumarà vots a totes les formacions que van donar suport al 155, al PSC i PSOE també", ha lamentat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior al consell executiu d'aquest dimarts.

Preguntada sobre la reacció del president espanyol a la crema i afusellament d'un ninot de Carles Puigdemont a Coripe, la també portaveu del Govern no s'ha mostrat sorpresa per la manca de referència. "No esperem cap gest de Sánchez, del PSOE o del PSC fins després de les eleccions del 28", ha asseverat, per bé que, "davant de la gravetat dels fets, ja ho hauria d'haver fet". De fet, l'executiu ha acordat portar a la Fiscalia aquests fets, que consideren que fomenten l'odi.

"Hem trobat a faltar aquesta contundència i la denúncia d'aquests fets lamentables", ha afegit, i ha assegurat que seguiran allargant la mà fins que Sánchez rectifiqui: "No esperem res, però seguirem oferint diàleg i negociació". Budó ha insistit que "es pot parlar de tot en una taula tranquil·lament".

El Govern ha aprovat també aquest dimarts iniciar negociacions amb l'Estat per evitar que aquest porti al Tribunal Constitucional i suspengui la mesura presa per la Generalitat i validada pel Parlament per retornar les pagues extres als treballadors públics, una amenaça que Budó qualifica de "molt greu". La consellera afirma que l'Estat podria haver activat altres mecanismes que no posaven en perill la mesura, a la qual abans "no s'havia atrevit ni el PP", però confia evitar-ho en el marc de la Comissió Bilateral.