El Govern considera «un escàndol majúscul» la presó preventiva de Rosell

Meritxell Budó assegura que els quasi dos anys entre reixes abans de ser absolt són una "prova més que evident de l'abús perpetrat pel sistema judicial" i fa extensiva la denúncia a la situació dels presos polítics

Sandro Rosell, assegut al banc dels acusats, durant una sessió del judici,
Sandro Rosell, assegut al banc dels acusats, durant una sessió del judici, | ACN
24 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:00h
El Govern considera que l'any i nou mesos que ha passat preventivament en presó Sandro Rosell abans de ser absolt aquest dimecres són un "escàndol majúscul". Segons la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, és una "prova més que evident de l'abús perpetrat pel sistema judicial" i evidencia que "no tenia cap justificació aquesta presó preventiva".

La també portaveu de l'executiu ha fet extensiva la crítica a la presó preventiva a la situació dels presos polítics que estan sent jutjats al Suprem per l'1-O. Ha mostrat el seu suport, per tant, "cap a Rosell però també cap als presos polítics tancats en presó preventiva", dels quals també creu que es troben en una situació injusta.

En aquest sentit, Budó ha reiterat que el Govern no "acceptarà cap sentència que no sigui l'absolució", sense concretar què implicaria una decisió diferent per part de l'alt tribunal. Preguntada per si, després de la campanya electoral, l'executiu tornaria a penjar llaços grocs a la façana del Palau de la Generalitat, ha afirmat que encara no se n'ha parlat.

L’Audiència Nacional ha absolt l’expresident del F.C. Barcelona Sandro Rosell i els altres cinc acusats de blanquejar comissions pels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol i un contracte d’esponsorització amb Nike. Malgrat que Rosell es va passar gairebé dos anys en règim de presó preventiva, el tribunal entén ara després de valorar les proves del judici, que no s'han pogut acreditar les acusacions i que, per tant, davant els dubtes cal emetre una resolució en favor de l’acusat, per a qui la Fiscalia demanava durant el judici fins a 11 anys de presó.