L'Ajuntament de Barcelona ja aplica el nou operatiu per fer fora els manters del Portal de la Pau

El consistori barceloní, el govern espanyol i el port de Barcelona han iniciat aquest dimecres el treball conjunt per evitar la venda ambulant al litoral de la capital catalana

Manters al litoral barceloní
Manters al litoral barceloní | Albert Alcaide
NacióDigital
24 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:51h
En marxa el nou operatiu estable per evitar, per la via policial, la venda ambulant a la zona portuària de Barcelona, principalment al Portal de la Pau. L'Ajuntament, la delegació del govern espanyol a Catalunya i el port de Barcelona han donat aquest dimecres el tret de sortida a l'operatiu conjunt. La mesura arriba després que el consistori ja aconseguís suports d'altres actors per perseguir els manters a l'estació de la plaça de Catalunya.

Allà, hi actua conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, TMB i Renfe. L'Ajuntament creu que aquest operatiu ha estat un èxit perquè ha fet disminuir la presència de manters que venien d'altres poblacions per vendre a l'estació. Amb tot, el consistori ha insistit sempre, començant pel comissionat de Seguretat Amadeu Recasens, que la via repressiva no acabarà amb l'anomenat top manta.

L'operatiu preveu que la tasca policial prioritzarà les zones amb més pas de persones i les que estiguin més a prop dels comerços.  A la resta del Front Marítim se seguirà actuant periòdicament.

 
Arxivat a