El coordinador de Mossos per la República afirma que l'1-O va actuar «respectant la Constitució»

Albert Donaire assegura que la sectorial de l'ANC dels mossos independentistes no té "cap relació" amb Jordi Sànchez

Vox, aquest dimecres al Suprem
Vox, aquest dimecres al Suprem | ND
24 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:27h
L'agent dels Mossos Albert Donaire, coordinador del sindicat Mossos per la República, ha admès que va fer una piulada assegurant que estava al costat del Govern per facilitar la celebració de l'1-O i un altre dient que era "lleial" a Catalunya i que no retiraria cap urna. "Ho vaig fer emparant-me en les lleis aprovades pel Parlament", ha explicat. Preguntat per la sectorial Mossos per la República, ha explicat que n'és el coordinador i que desconeix quantes persones en formen part. "No té cap relació amb Jordi Sànchez", ha deixat clar. 

Donaire ha dit que no es va prendre cap acord ni es va fer cap reunió sobre l'actuació dels Mossos l'1-O. L'agent ha admès que va intervenir el dia del referèndum a Ribes de Freser i va respectar les resolucions judicials. "Vam actuar per no provocar un mal major al que voliem evitar, sempre respectant la Constitució", ha especificat, i ha dit que ni la Guàrdia Civil ni la policia espanyola van aparèixer per aquella zona. 

A preguntes de la Fiscalia, ha dit que no tenia cap ordre dels comandaments dels Mossos que no anés en la línia de les ordres judicials d'impedir l'1-O. Ha explicat que "podria ser" que tingués relació amb el xat "Mossos per la Independència", i ha dit que es parlava "de tot". "No recordo si es va parlar d'una tractorada l'1-O ni d'avisar dels moviments de la policia espanyola", ha apuntat. 

En el torn de les defenses, Donaire ha explicat que Mossos per la República no té cap representació sindical i ha admès que ha estat investigat per assumptes interns per les seves manifestacions.