L'Audiència de Barcelona reobre la causa sobre les càrregues policials en un col·legi l'1-O

El tribunal accedeix a les peticions de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de no arxivar la investigació

La policia espanyola, l'1-O
La policia espanyola, l'1-O | Martí Urgell
NacióDigital
24 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:15h
L'Audiència de Barcelona ha donat la raó a l'Ajuntament de la capital catalana i a la Generalitat i ha ordenat reobrir la causa sobre les càrregues policials viscudes durant el referèndum de l'1 d'octubre del 2017 a la Fundació Trinijove, al districte de Sant Andreu.

El jutjat d'instrucció número 7 havia acordat l'arxiu provisional d'aquesta peça separada, però ara l'Audiència rebutja arxivar les investigacions fins que s'acordi des de la peça principal, on s'han d'aclarir, diu, les ordres dels comandaments. "Aquesta investigació no pot ser parcial, limitat a cada centre, sinó global", argumenta la magistrada.

El tercer tinent d'alcaldia, Jaume Asens, ha celebrat la decisió del tribunal i ha assegurat que "darrere dels agents imputats hi ha comandaments que tenen responsabilitat penal sobre els fets".
Asens argumenta que totes les intervencions dels cossos policials espanyols l'1-O seguien un mateix "patró", el de buscar la "màxima contundència per generar pànic entre els votants".

Per això, Asens reclama que els responsables dels operatius donin explicacions als jutjats i qualifica de "determinant" la decisió de l'Audiència. "Ordena al jutjat que no s'arxivi cap escola fins que s'hagi aclarit les responsabilitats dels comandaments a la peça principal", apunta.
Arxivat a