Mas retreu a Ponsatí que no vagi amb Forn a Barcelona: «Graupera no és un pres polític»

L'expresident de la Generalitat avala la mediació internacional que proposa Torra però avisa que l'Estat no la permetrà

Artur Mas, en un acte de campanya de JxCat
Artur Mas, en un acte de campanya de JxCat | Junts per Catalunya
NacióDigital
23 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:55h
Artur Mas ha lamentat que l'exconsellera Clara Ponsatí hagi anunciat que dona suport a la candidatura de Jordi Graupera a l'alcaldia de Barcelona i no a la de Joaquim Forn i JxCat, formació amb la que sí concorre a les europees com a número tres de Carles Puigdemont. "És una tria personal i un acte de llibertat seva, però el que m'hauria agradat és que donés suport a la llista de Forn. Forn era company seu de Govern i és un pres polític, i Graupera no és ni pres polític ni exiliat com ella, ni estava al seu Govern", ha retret.

Mas, en canvi, ha avalat aquest dimarts la "mediació internacional" que l'actual cap del Govern, Quim Torra, ha reclamat al seu missatge de Sant Jordi. Per a Mas, és "necessària", però ha reclamat "tenir present que l'Estat no l'acceptarà de cap manera". "Acceptar una mediació internacional vol dir que acceptaria que pot ser entre iguals, i l'Estat el que nega és que siguem iguals. No vol un diàleg de tu a tu. Consideren que hi ha una entitat superior, l'Esta, i unes de segona divisió entre les que hi ha la comunitat autònoma de Catalunya", ha explicat des de la parada de JxCat per Sant Jordi a Barcelona.

I és que per a l'expresident, la mediació tindria sentit "entre dues parts iguals reconegudes entre elles", però tem que "això el sobiranisme està disposat a fer-ho perquè no té res a amagar i és profundament democràtic, però l'Estat no perquè li falta maduresa democràtica i no accepta una mediació entre iguals".
Arxivat a