Sánchez, a la dreta: «No he pactat mai amb els independentistes»; el debat a Atresmedia, en quinze frases

El candidat del PSOE s'enfronta a Albert Rivera i Pablo Casado en el segon i últim debat abans del 28-A a La Sexta i a Antena 3, amb Catalunya al centre dels enfrontaments

Debat de candidats a Atresmedia
Debat de candidats a Atresmedia | Atresmedia
23 d'abril del 2019
Actualitzat el 24 d'abril a les 0:01h
Segon debat de candidats estatals a les eleccions del 28-A. Després de batre's ahir durant més d'una hora a TVE, els caps de cartell del PSOE, PP, Ciutadans i Podem s'han retrobat aquest dimarts en la cita organitzada per Atresmedia. Pedro Sánchez, Pablo Casado, Albert Rivera i Pablo Iglesias han protagonitzat un nou creuament de retrets, acusacions i propostes en un debat moderat per Ana Pastor i Vicente Vallés.

- Pedro Sánchez: "No he pactat mai amb els independentistes. Això és fals. La moció de censura va ser per fer fora la corrupció del PP. No hi haurà ni independència ni referèndum. Dialogarem dins la Constitució".

- Albert Rivera: "Sánchez ha estat rendint pleitesia als independentistes durant deu mesos. Ha governat amb els qui volen trencar Espanya, com Quim Torra i Carles Puigdemont, i jo amb ells no vaig ni a la cantonada. Vostè no para de mentir, el veig molt nerviós. Per això no ha volgut debats Vostè és un triler".

- Pablo Casado: "El multipartidisme ha portat inestabililitat i crisi. Mai els independentistes i batasunos han manat tant a Espanya com ara. El líder del PSOE ja ha cedit: Josep Borrell va dir que Catalunya era una nació. Vostè vol tornar a Pedralbes, és un perill públic per a Espanya. Otegi és un terrorista i pacta amb vostè".

- Pablo Iglesias: "S'han acabat els governs de partit únic, ho diuen els ciutadans que estan votant en les últimes eleccions. No entenc per què el PSOE no diu que no vol pactar amb Ciutadans".

- Pedro Sánchez: "No està en els meus plans pactar amb un partit que ha posat un cordó sanitari als socialistes . Aposto per un govern del PSOE amb incorporació d'independents, progressistes i amb capacitat de gestió".

- Pablo Casado: "Sánchez és com una nina russa. L'obres i surten Podem, Bildu, Junts per Catalunya i ERC".

- Pablo Iglesias: "Es poden buscar fórmules democràtiques. Defensem que hi hagi una consulta sobre Catalunya. Seria possible en base a la llei orgànica que regula els referèndums. Una mica d'empatia i menys insults, caminem cap a un procés de reconciliació en el qual tothom haurà de demanar perdó per algunes coses".

- Pedro Sánchez: "Discrepo d'Iglesias sobre el dret a l'autodeterminació".

- Albert Rivera: "Jo no vull ser el campió de l'atur a Europa com ho han estat el líder del PSOE i també Mariano Rajoy".

- Pedro Sánchez: "Si hi ha una suma de les dues dretes amb l'extrema dreta, hi haurà el mateix govern que a Andalusia".

- Pablo Casado: "Otegi ja ha dit que donarà els seus vots a Sánchez. Algú que és expert en segrestos sap com cobrar-se els rescats".

- Pablo Iglesias: "Vostè és molt maleducat. Això és una qüestió de respecte a la gent. Aquesta pràctica seva d'interrompre és pròpia de maleducats, li ho dic amb carinyo".

- Pedro Sánchez: "Quan no és un sí, és un no. Diguin el que diguin les candidates del PP. Ja s'estan demanant dades a Andalusia per saber qui lluita contra la violència de gènere. Rivera i Casado són còmplices necessaris de la situació". Després, dirigint-se al líder del PP: "Desconeix què significa la violència de gènere".

- Pablo Casado: "El PSOE és l'únic partit que té un dirigent condemnat per violència de gènere. Es tracta de Jesús Eguiguren, a qui van posar a negociar amb ETA. Vostè, a mi, no m'aixeca la cara ni el dit". Després, referint-se als autors de La Manada: "Són uns criminals infectes. Els violadors múltiples han de tenir presó permanent revisable".

- Albert Rivera: "Senyor Sánchez, dimitirà vostè si hi ha una condemna pel cas dels ERO andalusos?"