Primera crisi interna a la plataforma que lidera Manuel Valls

Antoni Fernández Teixidó dimiteix com a president de Lliures davant l'"incompliment" per part de l'alcaldable dels acords subscrits per integrar-se en la candidatura

Fernández Teixidó, en un acte de Lliures.
Fernández Teixidó, en un acte de Lliures. | Europa Press
23 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:46h
La plataforma que lidera Manuel Valls per fer-se amb l'alcaldia de Barcelona viu la seva primera crisi. El partit Lliures, de centre liberal, un dels grups sorgits de la implosió de CDC que es va integrar recentment en la candidatura de Valls, està incòmode amb la presència que se li ha donat, que considera insuficient. Aquesta tarda, la direcció de la formació ha fet pública una nota que informa de la dimissió d'Antoni Fernández Teixidó com a president i que Lliures explica com una mostra d'"enuig" davant l'"incompliment" per part de Valls dels acords que van fer possible la integració del partit liberal en la plataforma. Preguntat per Nació Digital, Fernández Teixidó s'ha remès a la nota del partit. 
 
Lliures va néixer el 2017 com un partit d'ideologia liberal i catalanista escindit de Convergència per oposició a l'aposta independentista de l'antiga CDC. Amb un posicionament molt hostil al sobiranisme, va decidir finalment confluir en la plataforma de Valls, com es va anunciar el gener passat. Va ser una decisió compromesa, ja que Lliures sempre ha volgut subratllar el seu catalanisme. Quan es va fer pública la candidatura de Valls, el 17 d'abril, va quedar clar que era Ciutadans qui hegemonitzava la candidatura (amb Òscar Benítez com a número set en representació del partit de Fernández Teixidó). 

Des que Valls va anunciar la seva pretensió de ser alcalde de Barcelona, la voluntat de presentar una àmplia aliança de forces ha estat tan clara com difícil de culminar. El fitxatge de Celestino Corbacho va sorprendre, però la candidatura final no ha respost a les expectatives. Valls ha hagut d'acordar amb Ciutadans una forta presència taronja en la seva llista, començant per la número dos, Luz Guilarte. 

Pel que es veu, Lliures esperava més de la seva aposta per Valls. Cadrà veure com evoluciona aquesta primera crisi interna a la plataforma de l'exprimer ministre socialista francès. Dijous vinent, es reunirà la direcció de Lliures per avaluar la situació creada amb la dimissió de Fernández Teixidó. El partit tindrà presència en uns vint municipis en les properes eleccions municipals. A Sant Cugat i a Castelldefels concorre en coalició amb Units per Avançar i amb Convergents.