La Fiscalia demana 24 i 25 anys de presó per als dos acusats del crim de la Guàrdia Urbana

El ministeri públic considera que López i Peral van matar Rodríguez “de comú acord” perquè “obstaculitzava” la seva relació

Els forenses quan van trobar el cadàver del crim a la Guàrdia Urbana
Els forenses quan van trobar el cadàver del crim a la Guàrdia Urbana | ACN
NacióDigital
23 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:00h
La Fiscalia ha demanat que els agents Albert López i Rosa Peral, els dos principals acusats del crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona, siguin condemnats a 24 i 25 anys de presó, respectivament, per un delicte d’assassinat amb traïdoria. En el cas de Peral, el ministeri públic considera que hi ha un agreujant de parentiu, ja que ella mantenia una relació sentimental amb la víctima, l’agent Pedro Rodríguez.

Segons l’escrit d’acusació al qual ha tingut accés l’ACN, el fiscal considera que López i Peral van matar Rodríguez “de comú acord” perquè van arribar a la conclusió que aquest estava “obstaculitzant” la relació sentimental que feia poc temps havien reprès. A banda de les penes de presó, la fiscalia també sol·licita 785.000 euros d’indemnitzacions per als familiars de la víctima.

La petició de penes de presó per de la Fiscalia per a aquest cas, també conegut com a crim del Foix, és la mateixa que la setmana passada va presentar l’acusació particular, exercida per la família de Rodríguez. Durant els propers dies serà el torn dels advocats de Peral i López, que podran presentar els seus escrits de defensa. Posteriorment, la jutge del jutjat d’instrucció número 8 de Vilanova dictarà la interlocutòria de concreció dels fets per tal d’elevar el cas a judici, que se celebrarà davant un jurat popular a l’Audiència de Barcelona. 

Mentrestant, Peral i López són en presó preventiva des de mitjans de maig del 2017. Ara fa una setmana, la magistrada que dirigeix la investigació va acordar prorrogar aquesta mesura cautelar durant un màxim de dos anys, a l’espera que se celebri el judici.

La mort de Rodríguez, premeditada

Tot i que havien trencat l’amistat i la relació sentimental, la fiscalia explica que López i Peral van reprendre el contacte i també les trobades íntimes la primavera del 2017, fet que va generar que “tots dos arribessin a la conclusió que Rodríguez obstaculitzava la seva relació”. Segons el ministeri públic, això va fer que la matinada de l’1 al 2 de maig del 2017 matessin Rodríguez “de comú acord” a la casa on Peral vivia a Vilanova i la Geltrú. La fiscalia obre el dubte respecte si van actuar els dos de forma conjunta o si el crim el va cometre un amb el consentiment de l’altre.

Al seu escrit d’acusació, el fiscal constata que els dos acusats van cometre el crim “aprofitant que la víctima estava del tot despreocupada de patir un atac” per part de la seva parella sentimental. “Dins la seva planificació criminal, els acusats van escollir el moment i els mitjans més idonis per a què Rodríguez, de gran corpulència i forma física, no pogués defensar-se davant l’atac mortal”, sosté.

Al mateix temps, el ministeri públic recorda que els dos sospitosos van crear un pla per fingir que el crim l’hauria comès l’ex marit de Peral, resident a la Bisbal del Penedès. En aquest sentit, hores després del succés, tots dos van dur el telèfon mòbil de Rodríguez fins la Bisbal per a què un futur rastreig policial detectés aquest trajecte. Més tard, van dur el cadàver fins una pista forestal a tocar del pantà de Foix, a Castellet i la Gornal, on van calcinar-lo dins un vehicle.
Arxivat a