Una joia del modernisme de Barcelona, a la venda a Wallapop

El preu de la Casa Tosquella, situada al barri del Putxet, és de 1,4 milions d'euros

La Casa Tosquella, en venda a Wallapop
La Casa Tosquella, en venda a Wallapop | Wikicommons
NacióDigital
23 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:29h
La Casa Tosquella, una de les joies del modernisme a Barcelona, està en venda a l'aplicació Wallapop per un preu d'1,4 milions d'euros. La torre, situada al barri d'El Putxet (al districte de Sarrià-Sant Gervasi) entre els carrers General Mitre, Vallirana i Ballester, està considerada un edifici amb el grau BCIN (Bé Cultural d'Interés Nacional). Segons explica El Periódico, la publicació de la Casa Tosquella a Wallapop, és a la venda a l'aplicació sense nom i sense cap descripció.

L'arquitecte de l'edifici és Eduard M. Balcells, qui va reformar la casa d'estiueig de diferents families adinerades l'any 1889. El 1907, Balcells va acabar de reformar-la per complet i va aconseguir la figura arquitectònica que existeix actualment. L'anterior propietària hi va viure fins que va morir i va evitar la venda del solar. L'Ajuntament de Barcelona està considerant la compra de la Casa Tosquella per a convertir-la en un equipament municipal per a El Putxet.
 

La Casa Tosquella, entre els carrers General Mitre, Vallirana i Ballester Foto: Wikicommons


Segons explica el diari barceloní, tant el consistori com la Generalitat tenen dret de tanteig sobre la torre perquè és un edifici catalogat. L'Ajuntament hauria visitat la finca i hauria preparat diversos informes de viabilitat, estat i si es podria convertir en equipament. La campanya electoral i les pròximes eleccions municipals a la capital catalana podrien ser claus per a la compra o preservació d'un símbol modernista barceloní.  
Arxivat a