Dedicatòries tenyides de groc

Laura Borràs destil·la simpatia a la carpa de Junts per Catalunya, per on passa la plana major de la candidatura mentre s'emeten vídeos dels presos polítics

Laura Borràs i Josep Costa celebren Sant Jordi als carrers de Barcelona
Laura Borràs i Josep Costa celebren Sant Jordi als carrers de Barcelona | Junts per Catalunya
23 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:58h

"M'encanta la Laura", diu sovint Quim Torra en els mítings de Junts per Catalunya (JxCat). Es refereix, esclar, a Laura Borràs, consellera de Cultura en el seu Govern fins que va decidir fer el pas com a número dos de Jordi Sànchez al Congrés dels Diputats. La data de les eleccions ha fet que Sant Jordi coincideixi amb la celebració d'una jornada a la qual Borràs li té especial estima per tot el significat cultural -i emocional- que traspua. La candidata passa bona part de la jornada recorrent la ciutat, i arriba al migdia a la carpa que té disposada JxCat a Rambla Catalunya amb València.

En les distàncies curtes, l'exconsellera destil·la simpatia i proximitat. No té mai un no per a ningú que es vulgui fer una foto amb ella -aficionada, ja d'entrada, a les selfies- i dedica somriures a tothom que s'hi acosta. Va acompanyada de la guàrdia pretoriana habitual -Josep Costa, vicepresident del Parlament; Francesc de Dalmases, diputat al Parlament i número sis de JxCat al Congrés; Pep Elias, responsable de premsa en el temps que era a la conselleria- i reparteix abraçades entre els membres de campanya. Res que s'escapi del manual del candidat, però sí amb un punt d'autenticitat en el tracte cap als desconeguts que no és habitual en els caps de cartell. No és, queda clar, una política professional. De fet, sempre que pot recorda que mai ha militat en cap partit.

La zona per a la premsa és reduït, tot just un rectangle amb una taula rodona al darrere, una televisió que projecta imatges dels presos des de Soto del Real i amb el color groc ben present. L'agenda és apretada i no permet pèrdues de temps, de manera que Borràs s'apropa als micròfons per llançar els missatges del dia: que Pedro Sánchez observi Barcelona en un dia com avui abans de dir que hi ha un problema de "convivència", i que és "més necessària que mai" una mediació internacional. Només acabar se li acosten dues persones a qui li fa molta il·lusió saludar: es tracta de Montserrat Puidgemont i Betona Comín, germanes de Carles Puigdemont i Toni Comín.