JxCat insisteix que la mediació internacional és «més necessària que mai»

Laura Borràs, número dos de la candidatura, assegura que al debat de TVE hi va haver intervencions "lamentables" sobre Catalunya

Laura Borràs, al mural de roses grogues organitzat per Òmnium
Laura Borràs, al mural de roses grogues organitzat per Òmnium | Junts per Catalunya
23 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:16h
Laura Borràs, número dos de Junts per Catalunya (JxCat) a les eleccions espanyoles del 28-A, ha assegurat aquest dimarts que la mediació internacional és "més necessària que mai" per resoldre el cas català. Un missatge que entronca amb el que ha fet a primera hora el president de la Generalitat, Quim Torra, en el marc de la declaració institucional de Sant Jordi des de Palau. Segons Borràs, que ha visitat durant el migdia la carpa de JxCat a la confluència entre Rambla Catalunya i el carrer València de Barcelona.

Després s'ha desplaçat cap a Plaça Catalunya, on ha aportat roses de color groc al mural organitzat per Òmnium Cultural en solidaritat amb els presos i els exiliats. Borràs, de fet, ha volgut arrencar la intervenció des de la carpa de JxCat amb un record cap a ells, perquè ja és el segon Sant Jordi que passen privats de llibertat o bé a l'estranger. La candidata, que ha coindicit amb la germana de Carles Puigdemont i també amb la de Toni Comín en plena Rambla Catalunya, ha assenyalat que cal "aprofitar qualsevol via" per tal d'influir en una solució democràtica amb l'Estat, ja sigui a Espanya o a Europa.

Referint-se al debat d'ahir al vespre a TVE, en el qual els quatre caps de cartell -Pedro Sánchez, Pablo Casado, Albert Rivera i Pablo Iglesias- van mantenir un pols intens per la situació a Catalunya, Borràs ha assenyalat que es van fer afirmacions "lamentables". Durant el debat, segons la número dos de Jordi Sànchez, es va tornar a la "lògica de l'insult i la desqualificació", i ha asseverat que JxCat no vol "aquests vots": "Nosaltres som de treballar, compartir i construir". Aquest dimarts, tots quatre candidats tornen a coincidir en un debat organitzat pel grup Atresmedia.

Reivindicació de Sant Jordi

Borràs, davant del fet que Pedro Sánchez no hagi felicitat Catalunya -i sí l'Aragó- per la diada de Sant Jordi, l'ha convidat a conèixer la jornada en directe. "Qui digui que tenim un problema de convivència, que vingui", ha assenyalat la número dos de JxCat, que ha repartit llibres entre els periodistes que segueixen habitualment la seva campanya. "La cultura és llibertat, i no hi ha llibertat sense cultura", ha ressaltat.