​El món polític es fa un espai en un Sant Jordi amb la mirada fixada al cel

Diana Riba, dona de Raül Romeva, o l'advocat Gonzalo Boye es deixen veure a l'esmorzar del Palau de la Virreina

Esmorzar amb polítics i escriptors al Palau de la Virreina
Esmorzar amb polítics i escriptors al Palau de la Virreina | ACN
NacióDigital
23 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:10h
El Sant Jordi a la ciutat de Barcelona ha començat ennuvolat i plovisquejant però el temps no ha impedit que bona part del sector editorial es congregués, per segon any, al pati del Palau de la Virreina, en un esmorzar on el món polític també ha pres protagonisme i s'hi ha pogut veure cares conegudes del procés com ara la dona de Raül Romeva, Diana Riba, o l'advocat Gonzalo Boye, que s'estrenen signant exemplars.

L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa, Ada Colau, que ha reivindicat Barcelona com a ciutat de pau i ha tingut un record per les víctimes de l'atemptat a Sri Lanka. Colau també ha posat en relleu la situació d'excepcionalitat de la política catalana i ha dedicat un especial record al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Els llibreters pronostiquen un bon Sant Jordi si la pluja dona una treva

La presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer, preveu que la diada de Sant Jordi sigui un "bon any" sempre i quan "deixi de ploure" al llarg del dia. Ferrer ha destacat que tenir un bon ritme de vendes durant la mateixa diada "és fonamental" per registrar un bon Sant Jordi.

Per això, la presidenta ha demanat que "tothom trepitgi les llibreries" sigui en el seu establiment habitual o en la parada. El Gremi preveu que augmentar la facturació entre un 1 i un 2% respecte a l'any passat.

Aquesta previsió es basa en el bon ritme de vendes que hi ha hagut durant la Setmana Santa, sobretot en els destins turístics. Sobre els autors més venuts, Ferrer no ha volgut donar noms perquè "tots els escriptors es mereixen una oportunitat". De tota manera, Rafel Nadal, Sílvia Soler o Gerard Quintana es preveu que siguin els que liderin les vendes a tot Catalunya.
Arxivat a